2021-05-07

Több mint 200

 

Elindult a „TÖBB MINT 200” címet viselő pályázati programunk
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívásra a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség pályázatot nyújtott be, melyet az elbíráló támogatásra alkalmasnak minősített. A projekt elszámolható költségeit az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő formában finanszírozza.

Az elnyert támogatás összege: 5.528.416 Ft
A pályázat tartalmáról:
Debrecen város és a reformátusság összefonódó története sokkal „TÖBB MINT 200” éves múltra tekint vissza. Az elmúlt évszázadok alatt a gyülekezetet számos csapás érte, sok nehézségen kellett túljutni. A fennmaradás a közösség erejében rejlett, mint ahogyan abban rejlik ma is. A jelenlegi nehéz élethelyzetben kiemelt jelentősége van az összefogásnak, az újraépítésnek, értékeink megőrzésének.

„TÖBB MINT 200” napja várunk arra, hogy a bezártság utáni hónapokat újra élettel töltsük meg. Mi adhatna nagyobb erőt a mindennapokhoz, mint végigtekinteni értékeink tárházán, gyönyörködni abban, amit elődeinktől kaptunk és utódainknak adhatunk tovább. Programsorozatunkban helyet kap a zene, a képzőművészet, az irodalom, a színművészet, a tánc, bemutatkoznak ősi mesterségek, de nem marad ki a gasztronómia sem.

Arra törekszünk, hogy a városunkban élők ne csak közönségként vegyenek részt a sorozat rendezvényein, de minél többen tevékenyen kapcsolódjanak be azok létrehozásába is. Tudatosuljon szervezőkben, alkotókban, résztvevőkben, hogy egyazon értékes közösség tagjai vagyunk, együtt sokkal többet érünk, jelentünk és tehetünk.
A kínálat összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden korosztály találjon benne kedvérevalót. A sorozat programjai ingyenesek a résztvevők számára. Fő célunk, hogy minél többen látogassanak el a Nagytemplomba a debreceniek közül is, fedezzék fel az épület és annak közössége által nyújtott számos lehetőséget. A későbbiekben sorra kerülő pályázati programokról folyamatos tájékoztatást adunk a helyi médiában, weboldalunkon, Facebook oldalunkon, valamint hírlevél útján.

A “Több mint 200” című programsorozatot beharangozó augusztus 6-i sajtótájékoztatóról ITT olvashatnak további részleteket.

“Több mint 200 közös pillanat” című szeptember 4-i rendezvényünkről ITT olvashatnak további részleteket.

“Több mint 200 közös pillanat” című rendezvényünkön készült fotókat ITT találja.

“Több mint 200 szó” vers-és prózamondó versenyünkre (október 1.) ITT lehet regisztrálni, az alkalomról fényképes beszámolónkat pedig ITT találják.

“Több mint 200 lépés” turisztikai programunkról ITT olvashat részleteket, a sétákon készült fotókat pedig ITT nézheti vissza.

A Több mint 200 programsorozat keretén belül 2021. december 4-én 18 órától az Első Lépés Zenekar adventi koncertjének lehetünk részesei a Nagytemplomban! A koncerten készült fotókat ITT találják.

A magyar kultúra napja alkalmából megrendezett “Több mint 200 gondolat, hang és mozdulat” ünnepségen készült fotókat ITT megtekintheti.

A “Több mint 200 forma és szín” című kiállítás megnyitónkon készült képeket ITT tekintheti meg.

A 2022. február 20-i “Több mint 200 hálás hang” című koncertünk fotóit ITT nézheti vissza.

A “Több mint 200 emlék” című vándorkiállítás megnyitóján készült képeket ITT tekintheti meg.

A Több mint 200 programsorozat záró-sajtótájékoztatójáról ITT olvashat.

Legyünk együtt, „TÖBB MINT 200”-an!