Ősi mesterségek bemutatója, kézműves alkotóműhely, régimódi játszótér és a Nagytemplom tortája – mindezekkel várja a Nagytemplomi Gyülekezet az érdeklődőket szeptember 4-én (szombaton) az Emlékkertben.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Több mint 200” címet viselő programsorozatának célja, hogy a város lakói és a gyülekezet tagjai számára olyan ingyenes kulturális programokat kínálhassanak, melyek a református és népi hagyományok tiszteletét helyezik előtérbe, valamint kiemelt cél, hogy szorosabb kapcsolat jöhessen létre a Nagytemplom és a város lakói között. A programsorozat elemeiről augusztus elején sajtótájékoztató keretében tájékoztatták az érdeklődőket a szervezők, és az ősz első hétvégén pedig egy családi mini-fesztivállal indul a „Több mint 200”.

Szeptember 4-én 10 órától a Nagytemplom háta mögötti Emlékkertben Tamus István grafikusművész alkotóműhelyében különféle szakmai technikákkal és fogásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, és az együtt alkotás öröme mellett egy rögtönzött kiállítás is nyílik a helyszínen az elkészült munkákból. A jelenlévők megvendégelése után délután 14 órától különböző ősi mesterségek mutatkoznak be: készíthetünk és fogyaszthatunk sajtokat, a Mézkuckóban a méhészet eszközeit ismerhetjük meg, valamint a hímzés és a fazekasság csínját-bínját is elsajátíthatjuk a Hajdúsámsoni Öltögetők Klubja és Terdik Angéla fazekas népi iparművész útmutatásával.

Délután 16 órától pedig a finom falatok kerülnek előtérbe: a „kálvinista mennyország” debreceni édesség receptjét a Barabás Étterem mutatja meg és kínálja kóstolásra a vendégeknek. 17 órától a „Több mint 200” programsorozat elindulásának alkalmából köszönti a megjelenteket Dr. Puskás István alpolgármester és Beszterczey András lelkipásztor, akikkel az ünnepi koccintás után együtt fogyaszthatják el a vendégek a jubileumi évforduló alkalmából készített 200 szeletes „Nagytemplom tortáját” . A jó hangulatról és talpalávalóról a Debreceni Népi Együttes zenészei és táncosai gondoskodnak.

A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők szombaton az Emlékkertbe!