Bejelentkezés csoportoknak


  1: A jegyárakról és az idegenvezetés díjáról ide kattintva tájékozódhat!
  2: A múzeumpedagógiai foglalkozásainkról itt olvashat bővebben!
  3: A 1502/2017. (VIII.11.) Korm. határozat alapján igényelhetik általános-és középiskolai, nappali tagozatos tanulók.
  Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 nappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja.
  A díjmentes utazás tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő
  • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézetek tanulói)
  • valamennyi középfokú intézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképzés iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola)
  • minden 10 (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő)
  A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadónyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának száma. Diákigazolvánnyal nem rendelkező diákoknak iskolalátogatási igazolás kiállítása szükséges.
  Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.