Istentisztelet a Nagytemplomban – 2023. szeptember 17.

Igehirdető: Szilágyi Zoltán

Az igehirdetés alapigéje: Róm 15,1
„Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.”

Az istentisztelet rendje
1. Apostoli köszöntés Beszterczey András lelkipásztor
2. Fennálló ének: 224:1
3. Bűnvallás és kegyelemhirdetés
4. Főének: Krisztus testének tagja vagy már
5. Előfohász
6. Igeolvasás: 1Kor 13
7. Imádság
8. Igehirdetés előtti ének: 822:7
9. Igehirdetés: Róm 15,1 Szilágyi Zoltán lelkipásztor,
Kőhalmi Református Egyházközség
10. Zenei elcsendesedés
11. Imádság, Úri ima, Áldás
12. Ének: 548:3
13. Hirdetések Oláh István lelkipásztor
14. Záróének: 821:1–3

Orgonál: Csorba Gergő kántor

Szeretteink, akiktől elbúcsúztunk
Elmúlt héten eltemettük Fáczán Lászlóné (Szakály Mária) 83 évet élt és Végh Ferencné (Pósa Erzsébet) 99 évet élt testvéreinket.
„Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.” (Zsolt 147,3)

Emlékharang
A Rákóczi-harang az elmúlt héten Molnár Lajos születésének 100. évfordulóját hirdette. Istentisztelet után Dr. Kovács László egykori nagytemplomi főgondnok születésének 110. évfordulóját és lánya Kuthy Tiborné (Kovács Márta) születésének 80. évfordulóját fogja hirdetni.
„Az igaznak az emlékezete áldott” (Péld 10,7)

HIRDETÉSEK
1. Ma ünnepli Varga Dániel és Varga Margit az 55 éves házassági évfordulóját. Isten éltesse őket!
2. Holnap 18 órakor folytatódik a Bibliaiskola. Ezúttal az Imateremben lesz a Bibliaiskola, a következő időszak alkalmai a Gyülekezeti Teremben lesznek a fűtési szezon kezdetéig.
3. Szeptember 29 és október 1. között Evangelizációs alkalmakat tartunk itt a Nagytemplomban, melyen Hajdú Zoltán Levente a Magyar Református Egyház Missziói Szolgálatának szakmai vezetője, szóládi lelkipásztor szolgál. Az evangelizáció első alkalma után a Karakter Könyvesbolt és Kávézóban Kevesda Szilvia misszionárius előadása lesz hallható.
4. Október 5-én Piros Ildikó érkezik a Művészeti Szalonunkba. A Kossuth-díjas művésznő Szabó Magda estjére jegyeket a jegypénztárban vagy a jegy.hu-n vásárolhatnak.
5. Október 13-án (pénteken) 18 órakor a dél-koreai testvéregyházunk kórusa ad koncertet.
6. Október 16-án (hétfőn) 19 órakor Szulák Andrea nagykoncertet ad nálunk, jegyek a jegypénztárban vagy a jegy.hu-n vásárolhatók.
7. Idén ősszel is megkezdjük gyülekezetünkben a gyermekek konfirmációra való felkészítését. Kérjük a szülőket, hogy konfirmálni szándékozó, 13. életévet betöltött gyermeküket írassák be konfirmációi oktatásra a Lelkészi Hivatalban. Istentisztelet után a konfirmációra való beiratkozással és a felkészítéssel kapcsolatban kapnak tájékoztatást az érdeklődők.
8. Az idei évben konfirmálók egy kifejezetten fiatalok részére, a “Biblia neked” című szerkesztett interaktív bibliakiadást kapják meg. Egy Biblia beszerzési ára 11.000 Ft, ezért a bibliavásárlás költségeinek fedezéséhez szeretettel várjuk október 31-ig az adományokat, melyet a Lelkészi Hivatalban vagy átutalással lehet befizetni (közlemény: Biblia).
9. Adakozást hirdetünk az Immánuel Otthon támogatott lakhatási programjának az étkező, konyha bútorzatának beszerzésére.

Imádkozzunk a presbiterválasztásért, a békéért, a menekültekért, a beteg testvéreinkért és a gyülekezetünk megújulásáért. Minden vasárnap imaközösséget tartunk az istentiszteletet megelőzően fél 10-kor az Imateremben.
„…szüntelenül imádkozzatok…” (1Thessz 5,17)

A következő vasárnap igehirdetője:
8:00: Püski Gábor 10:00: Oláh István 18:00: Molnár Szabolcs