Istentisztelet 2020.08.30. 10 óra

A TANÍTÁS ÉVE – 2020. augusztus 30.

Az igehirdetés alapigéje: „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.” (Lukács 12, 48b)

Az istentisztelet rendje:
1. Apostoli köszöntés Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor
2. Fennálló ének: 25:6
3. Főének: 396: 1-3
4. Előfohász
5. Igeolvasás: Lukács 12, 35-48
6. Imádság
7. Igehirdetés előtt: 155
8. Igehirdetés: Lukács 12, 48b Dr. Fekete Károly püspök-lelkipásztor
9. Igehirdetés utáni ének: 196: 6
10. Imádság, Úri ima, Áldás
11. Hirdetések Oláh István lelkipásztor
12. Immánuel Otthon és Iskola tanévnyitó és projektbemutatás
Győri Zsófia Immánuel Otthon Igazgatója
13. Gyermekek megáldása Oláh István lelkipásztor
14. Munkatársak fogadalomtétele Tóth Dorottya Tünde bo. lelkipásztor
15. Köszöntések: Immánuel Iskola alapkő letétele alkalmából
Dr. Papp László polgármester
Dr. Fürjes Zoltán helyettes államtitkár
Kósa Lajos országgyűlési képviselő
16. Záró ének: 266: 1-3_
_______________________________________
Orgona: Csorba Gergő gyülekezeti kántor

Hirdetések:
1. A mai napon Molnár Janka, és Orosz Máté gyermekek részesültek a keresztség sákramentumában.
2. Ezen a héten kérik házasságkötésükre Isten áldását gyülekezetünkben: Phrakonkham Sengpraseuth és Vasas Ildikó, Kovács Tamás és Kovács Angéla, Nagy Zoltán és Nagy Boglárka Judit.
________________________________________

1. Egyházközségünk Elnöksége – a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének javaslata alapján – szabályozza az istentiszteleten való részvétel feltételeit. Továbbra is szeretnénk megtenni mindent a Testvérek és minden magyar állampolgár egészségének a védelmében. Ezeket a javaslatokat a Nagytemplom honlapján lehet olvasni. Tekintettel a környező országokban és hazánkban a betegek emelkedő számára, az istentisztelet után a kézfogást mellőzzük.
2. Szeptember 26-án, szombaton lesz Gyülekezeti Napunk a Dorcas kempingben, melynek részvételi díja 500 Ft. Ez befizethető a Lelkészi Hivatalban vagy átutalással. A gyülekezeti napra már lehet regisztrálni személyesen és gyülekezetünk weboldalán (www.nagytemplom.hu).
3. Újra látogatható a Nagytemplom a turisták számára. A Kálvin János Galéria időszaki kiállítását – Dr. Kocsis Attila: A Biblia üzenete bélyegeken – című tárlatát nyár végéig meghosszabbítottuk. Megújult kiállítóterekkel és új attrakciókkal várunk vissza minden kedves látogatót!
4. Idén ősszel is megkezdjük gyülekezetünkben a gyermekek konfirmációi előkészítését. Kérjük a szülőket, hogy konfirmálni szándékozó, 12. életévüket betöltött gyermeküket írassák be konfirmációi oktatásra, melyre szeptember 19-én 10 órakor kerül sor a Nagytemplomban.
5. Minden vasárnap, az istentiszteletet megelőzően fél 10-kor az Imateremben imaközösséget tartunk.________________________________________

Gyülekezetünk imatémái:
– Kérjük a testvéreket, hogy imádkozzanak a koronavírusjárványban érintett betegek gyógyulásáért, az elhunytak családtagjainak vigaszáért, a világi vezetők bölcs döntéséért, az egészségügyi és a szociális dolgozóknak a járvány megfékezése érdekében végzett munkájáért.

Imaalkalmunk:
– minden vasárnap, az istentiszteletet megelőzően fél tízkor az Imateremben.
„Szüntelenül imádkozzatok…” (1Thessz 5,17)