Istentiszteleti rendtartás – 2023. május 14.

2023. május 14.
A BELSŐ TISZTASÁGRÓL
Igehirdető: Berényiné Csinády Melinda

Az igehirdetés alapigéje:
„Köré gyűltek a farizeusok és néhányan az írástudók közül, akik Jeruzsálemből jöttek, mert észrevették, hogy némelyik tanítványa tisztátalan, vagyis mosatlan kézzel eszik. Megkérdezték tehát tőle a farizeusok és az írástudók: Miért nem élnek a te tanítványaid a vének hagyománya szerint, és miért esznek tisztátalan kézzel? Ismét odahívta a sokaságot, és így szólt hozzájuk: Hallgassatok rám mindnyájan, és értsétek meg! Nincs semmi, ami kívülről az emberbe jutva tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná.”

Az istentisztelet rendje
1. Apostoli köszöntés Oláh István lelkipásztor
2. Fennálló ének: 778
3. Bűnvallás és kegyelemhirdetés
4. Főének: 150:1–3
5. Igazgatói köszöntés Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett igazgató, DRKG
6. Előfohász
7. Igeolvasás: Zsolt 103 DRKG tanulók
8. Imádság Gál Tamás diák, DRKG
9. Zenei elcsendesedés Petróczi Anna Fruzsina diák, DRKG
10. Igehirdetés: Mk 7,1–2.5.14–15 Berényiné Csinády Melinda lelkipásztor, DRKG
11. J. S. Bach: Drága jó Jézus
12. Imádság, Úri ima, Áldás
13. Ének: 826:1
14. Iskolabemutatás Darabont Dóra diák, DRKG
15. Kisfilm
16. Hirdetések Oláh István lelkipásztor
17. Záróének: 289

Orgonál: Csorba Gergő kántor

Emlékharang
Az elmúlt héten a Rákóczi-harang Papp Sándorné (Bartis Anna) volt kismarjai lakos halálának 50. évfordulója alkalmából és Nagy Árpád Miklós emlékére szólalt meg. Istentisztelet után Barabás Mihály református lelkész halálának 21. évfordulóját fogja hirdetni, holnap Prof. Dr. Furka István születésének 88. évfordulója alkalmából fog megszólalni.
„Az igaznak az emlékezete áldott.” (Péld 10,7)

HIRDETÉSEK
1. Istentisztelet után új időszaki kiállításunk megnyitójára kerül sor a Kálvin János Galérián. Az asztrofotókból álló kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának Elnöke.
2. Megjelent Szász Barnabásné: „Bizony, hamar eljövök.” – „Jöjj, Uram Jézus!” c. könyve, igei üzenetek az esztendő minden napjára a Jelenések könyve alapján.
3. Június 10-én (szombaton) Gyülekezeti Napot tartunk a Debreceni Református Kollégium díszudvarán. Regisztrálni a www.nagytemplom.hu/gyulekezetinap oldalon lehet. Regisztrációs költség felnőtt személy részére 1000 Ft, gyermek (3-14 éves korig) 500 Ft.
4. Június 10-én (szombaton) 16 órától lesz az Ez az a nap! elnevezésű, felekezetközi dicsőítő-evangelizációs rendezvény a Nagyerdei Stadionba. Részletek: www.nagytemplom.hu/ezazanapdebrecen
5. Május 18–21. között kerül megrendezésre a II. Debreceni Református Napok rendezvénysorozata. A gazdag programból kiemelten is hirdetjük a május 20-án, szombaton 17 órakor kezdődő szabadtéri úrvacsorás istentiszteletet, amelyet a Református Kollégium és Nagytemplom között található Emlékkertben fogunk tartani a Debreceni Református Egyházmegye gyülekezeteivel együtt.
6. Május 29-én (hétfőn) jubileumi konfirmáció lesz gyülekezetünkben, amelyre a Lelkészi Hivatalban lehet jelentkezni május 22-ig.
7. Július 17–21. között lesz gyülekezeti táborunk Balatonszárszón, az SDG Konferencia Központban. Jelentkezni a www.nagytemplom.hu/gyulekezetitabor oldalon lehet.
8. Július 31. és augusztus 4. között napközis hittantábor lesz 4-10 éves gyermekek részére, jelentkezni a gyülekezetünk honlapján lehet.
9. Szeretettel várjuk adományaikat rászoruló családok lakás felújítására a Fogd a kezem diakóniai program keretén belül. Adományaikat várjuk a Lelkészi Hivatalban, vagy átutalással: 11738008-20080437 számlaszámon, közlemény: Lakásfelújítás.