Istentisztelet – 2022. november 20. 10 óra

ISTENTISZTELET A NAGYTEMPLOMBAN

AZ ÉPÍTKEZÉS ÉVE
A VÁRAKOZÁS ÉLETFORMÁJA

Igehirdető: Dr. Fekete Károly

AZ EGYHÁZI ÉV UTOLSÓ, ÖRÖK ÉLET VASÁRNAPJA
„Az egyházi esztendőt hagyományosan az Örök élet vasárnapja zárja, amely Advent első vasárnapja előtt egy héttel van, s melyben Isten örökkévalóságára tekintünk előre. A „halál hónapját”, amely a halottak napja körüli emlékezésekkel kezdődik, ez a jövőbe tekintő nap zárja. Az örök élet reménysége és bizonyossága meghatározza a hívő ember jelenbeli életfolytatását is.”

Az igehirdetés alapigéje: Mk 13,31–37
„Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Azt a napot viszont vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Vigyázzatok, virrasszatok! Mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő. Amint az útra kelő ember is, amikor elhagyja házát, megbízza szolgáit, mindegyiket a maga feladatával, az ajtóőrnek is megparancsolja, hogy vigyázzon. Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, mikor tér vissza a ház ura; este vagy éjfélkor, kakasszóra vagy reggel; ha váratlanul megérkezik, nehogy alva találjon titeket! Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!”

Az istentisztelet rendje
1. Apostoli köszöntés Molnár Szabolcs beosztott lelkipásztor
2. Fennálló ének: 472:1
3. Nyitott Ajtó Szociális Központ bemutatkozása Kiss Ilona intézményvezető
4. Főének: Salánki Sándorné: Kulcsold kezedet (823. dicséret dallamára )
5. Előfohász
6. Igeolvasás: Ézs 51,4–11 Salánki Sándorné gyülekezeti tag
7. Imádság Fehér Dezső ny. lelkipásztor
8. Igehirdetés előtti ének: 834:1
9. Igehirdetés: Mk 13,31–37 Dr. Fekete Károly püspök-lelkipásztor
10. Orgonazene
11. Imádság, Úri ima, Áldás
12. Ének: 65:3
13. Hirdetések Oláh István lelkipásztor
14. Záróének: 825:1–4

Orgonál: Csorba Gergő kántor

Szeretteink, akiktől elbúcsúztunk
Az elmúlt héten eltemettük Némeczky Gáborné (Uzonyi Ilona) 80 évet élt, Balogh Imréné (Búzás Juliánna) 89 évet élt, Bíró Sándor Zoltánné (Tar Erzsébet) 68 évet élt és Földesi Ernő 83 évet élt testvéreinket.
„Az az ígéret pedig, amelyet ő maga ígért nekünk, az örök élet”(1Jn 2,25)

Emlékharang szólt
Az istentisztelet után a Rákóczi-harang Kovács Kálmánné (Kovács Borbála), Kovács László és Kovács Károly emlékére szólalt meg.
„Az igaznak az emlékezete áldott.” (Péld 10,7)

HIRDETÉSEK
1. November 23-án (szerdán) 18 órakor lesz Sárosi Dániel DLA doktori záróhangversenye, amelyre a belépés ingyenes.
2. November 26-án (szombaton) 9–13 óra között Egyházmegyei Ifjúsági Nap lesz a Dóczy Gimnázium Dísztermében, amelyre szeretettel várjuk a már konfirmált fiatalokat.
3. November 26-án (szombaton) 15 órától adventi családi délutánt tartunk a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában, amelyre mai napon még lehet regisztrálni a nagytemplom.hu oldalon.
4. November 26-án (szombat) 17.30-tól 30+osok bibliaórája lesz a Gyülekezeti Központban.
5. December 8-án (csütörtökön) 18 órától Boldizsár Ildikó meseterapeuta tart előadást a Nagytemplomban. Jegyek a jegy.hu oldalon és a Nagytemplom jegypénztárában kaphatóak.
6. Az adventi hétvégék szombatjain 9.30–11.30 között, a Karakter Kávézó apró angyalműhellyé változik, ahol az egész család együtt készülhet az ünnepre. Az alkalmakon ingyenes a részvétel, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a karakter1517@reformatus.hu e-mail címen lehet.
7. Technikai csapatunk várja azokat a Testvéreket, akik szeretnének vetítés és hangosítás szolgálatot vállalni az istentiszteleteken. Jelentkezni Iván Dániel (20/299-2719) és Szász Barnabás (70/337-3741) szolgálatvezetőknél lehet vagy istentisztelet után a vetítőpultnál.
8. Karácsonyra is szeretnénk tartós élelmiszer csomagokkal segíteni gyülekezetünk rászoruló tagjait. Szeretettel várjuk erre a célra pénzbeli adományaikat az alábbi bankszámlaszámra: 11738008-20080437. A Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője szeretettel várja a téli ruházati adományokat a Péterfia utca 40. szám alá (sál, sapka, kesztyű, kabát, nadrág, pléd stb.).