Istentisztelet – 2022. november 13. 10 óra

ISTENTISZTELET A NAGYTEMPLOMBAN

KÉRJ! Ő MEGADJA…

Igehirdető: Püski Gábor

REMÉNYSÉG VASÁRNAPJA
Az egyházi év utolsó előtti vasárnapja, az örök élet vasárnapja előtt. Olyan ünnep ez, amely előrevetíti egy újabb egyházi évnek a kezdetét. A reménység vasárnapja annak a kifejezése, hogy mi bízunk Isten mindig jelenlévő kegyelmében, és reménységgel várjuk az Úr visszajövetelét.

Az igehirdetés alapigéje: Ef 1,17–18
„és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között”

Az istentisztelet rendje
1. Apostoli köszöntés Oláh István lelkipásztor
2. Fennálló ének: 412:2
3. Keresztelés
4. Főének: 763:1–5
Kérjük a gyermekeket, hogy menjenek fel a toronytermekbe gyermek-istentiszteletre!
A kismamák részére az istentisztelet az imateremben kivetítőn követő.
5. Előfohász
6. Igeolvasás: Ef 1,1–18 Szőke Zalán konfirmandus
7. Imádság Dandé Sára gyülekezeti tag
8. Igehirdetés előtti ének: 111:6
9. Igehirdetés: Ef 1,17–18 Püski Gábor beosztott lelkipásztor
10. Orgonazene
11. Imádság, Úri ima, Áldás
12. Ének: 770:1–3
13. Konfirmandusok megáldása
14. Hirdetések Oláh István lelkipásztor
15. Záróének: 226:1–4

Orgonál: Csorba Gergő kántor

Szeretteink, akik a keresztségben részesültek
Ma Balog Mira Dzsenifer, Katona Lujza, Kovács Zoltán, Nagy Zita, Ramos Kálló Alex Mateó és Tiba Levente részesültek a keresztség sákramentumában.

Szerettünk, akitől elbúcsúztunk
Az elmúlt héten eltemettük Jóga Mihály 67 évet élt testvérünket.
„Az az ígéret pedig, amelyet ő maga ígért nekünk, az örök élet”(1Jn 2,25)

HIRDETÉSEK
1. November 14-én, hétfőn 18 órától Bagdy Emőke tart előadást a Nagytemplomban Válság, változás megújulás címmel. Jegyek online is kaphatók, illetve az istentisztelet után a pénztárban is megvásárolhatók.
2. November 23-án (szerdán) 18 órakor lesz Sárosi Dániel DLA doktori záróhangversenye, amelyre a belépés ingyenes.
3. November 26-án (szombaton) 15 órától adventi családi délutánt tartunk a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában.
4. December 8-án (csütörtökön) 18 órától Boldizsár Ildikó meseterapeuta tart előadást a Nagytemplomban. Jegyek november 15-től kaphatóak.
5. Technikai csapatunk várja azokat a Testvéreket, akik szeretnének vetítés és hangosítás szolgálatot vállalni az istentiszteleteken. Jelentkezni Iván Dániel és Szász Barnabás szolgálatvezetőknél lehet vagy istentisztelet után a vetítőpultnál.
6. Karácsonyra is szeretnénk tartós élelmiszer csomagokkal segíteni gyülekezetünk rászoruló tagjait. Szeretettel várjuk erre a célra pénzbeli adományaikat az alábbi bankszámlaszámra: 11738008-20080437.
7. Gyülekezetünkben sokszor segítjük a rászorultakat bútor, fa és egyéb adományokkal. Az adományok szállításához és pakolásához keresünk önkénteseket. E-mail: diakonia.nagytemplom@reformatus.hu, Telefon: 30/583-2794
8. A Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője szeretettel várja a téli ruházati adományokat a Péterfia utca 40. szám alá (sál, sapka, kesztyű, kabát, nadrág, pléd stb.).