Az ünnepi hosszú hétvégén garantált idegenvezetésekkel, hosszított nyitvatartással és a nemzeti ünnephez kapcsolódó családi élménypedagógiai foglalkozásokkal várják a látogatókat a Debreceni Református Nagytemplomban.

Összesen 5 garantált tárlatvezetést is meghirdet a Debreceni Református Nagytemplom a hosszú hétvégén, hogy az érdeklődők ne csak megtekinthessék, hanem meg is ismerhessék városunk ikonikus épületének történetét. Március 12-én (szombaton) 10 és 14 órától, március 13-án (vasárnap) 14 órától, valamint március 14-én (hétfőn) 10 és 14 órától is garantált tárlatvezetések indulnak a Nagytemplomban, melyekhez a B-túrára érvényes belépőjeggyel csatlakozhatnak a résztvevők. A túrákon résztvevők a templom teljes látogatói útvonalát megismerhetik, beleértve a kiállításokat, padlásteret és panorámajárdát is.

Március 15-én “Ha még egyszer azt üzeni…” címmel 10 órától és 14 órától izgalmas ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a gyerekeket és felnőtteket. A Nemzeti Emlékhelyen együtt lehetünk részesei az 1848/49-es események jelentős epizódjainak. A foglalkozásokon kívül március 15-én vehetik először használatba a látogatók a Nagytemplom új fotófalát, melynek köszönhetően Kossuth Lajos bőrébe bújthatunk egy fénykép erejéig.

 

Az ünnepi hosszú hétvégén az alábbi nyitvatartási idővel várjuk a látogatókat:

Március 11. (péntek) – 9-16 óra (ünnepség miatt napközben 11-14 óra között szünetel a látogatás)

Március 12. (szombat) – 9-16 óra

Március 13. (vasárnap) – 12-16 óra

Március 14. (hétfő) – 9-16 óra

Március 15. (kedd) – 9-16 óra