Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
EKCP-KP-1-2022/3-001293 azonosító számú “Egyházi közösségi célú programok támogatása” támogatási célra 400.000 Ft összegű támogatást biztosított.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ifjúsági szolgálata nagy múltra tekint vissza. Egyházközségünk jellegéből adódóan sok fiatal konfirmál nálunk, akik felé személyes és közösségi felelősségünk van vallási és társadalmi értelemben. Ennek a felelősségnek a felvállalására nézve komoly lépéseket tettünk az elmúlt évtizedekben, és azt tapasztaljuk, hogy szükség van a fiatalok szervezett együttléteire közösségépítési szempontból.


Kifejezetten szükségesnek tartjuk a pandémia hatásai miatt egymástól elszigetelődött fiatalok újra megszervezését, amelyre nézve különösen értékes megoldás lehet a nyári konfirmandus tábor, ahol idősebb ifisek is részt vesznek, jelképezve az összetartozást. Ezt a felismerést alapul véve szerveztük meg 2022.06.27-06.30. között a konfirmandus táborunkat 40 fő fiatal részvételével Berekfürdőn, melyhez a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.által támogatott “Egyházi közösségi célú programok támogatása” célú pályázat is lehetőséget biztosított.