Az Ars Sacra Fesztivál országos rendezvénysorozat alatt kitárjuk a Nagytemplom kapuit, orgonakoncerttel és templomlátogatással várjuk látogatóinkat szeptember 16-án 19 órától.

A Templomok Éjszakáján indított séta második állomása a Nagytemplom, ahol orgonakoncertet hallhatnak az érdeklődők. A koncert és a Nagytemplom megtekintése ingyenes ezen az estén.

Hallgassa velünk a hangszerek királynőjét, majd fedezze fel a Nemzeti Emlékhelyet. J.S.Bach vokális és orgona művei lesznek hallhatók, a B-A-C-H hangnemek között végigkísérve. Az ismert dallami fordulat is felcsendül a koncert folyamán, Liszt Ferenc BACH Fantázia című műve által. Fellépők: Csörgeő Luca énekművész, több nemzetközi verseny díjazottja, Lőrinczi Lehel és Elek Péter orgonaművész. Amennyiben a Templomok Éjszakája programhoz szeretne csatlakozni és megtekinteni a Református Kollégiumot, a Szent-Anna Székesegyházat, a Kistemplomot és az Evangélikus Templomot, kérjük, regisztráljon és jelentkezzen a +36 (52) 614-370-es telefonszámon vagy a tkovacs@silver.drk.hu e-mailcímen. A vezetett séta második állomása a Nagytemplom. Amennyiben csak az orgonakoncertre és a Nagytemplomba érkezik, regisztráció nem szükséges.