„Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” (Efézus 5,14)

 

  1. január 10. és 30. között egy háromhetes év eleji böjtre hívjuk gyülekezetünk tagjait. Idei böjtünkben a személyes hitéletünk és gyülekezetünk megújulásának egy-egy területét vihetjük naponként imádságban Isten elé.

A böjtünk során választásunk szerint bármiről lemondhatunk: akár bizonyos fajta ételekről, italokról (pl. húsok, kenyér, édesség, alkohol, üdítők stb.), egyes étkezésekről (reggeli, ebéd vagy vacsora), vagy bármilyen más kedvtelésünkről, szórakozásunkról (pl. tévézés, filmek, sorozatok, könyvek, újságolvasás stb.). Mindenkinek a saját döntése, hogy egészségi állapotának, illetve körülményeinek, szokásainak megfelelően mit tud és mit érdemes vállalnia.

Arra bátorítjuk a testvéreket, hogy e három hétben ne csak imádkozzunk az adott napi témákért, hanem az imádságunk mellett böjtöléssel is szánjuk oda magunkat – ennek három haszna is van. Egyrészt megmutatjuk Istennek, hogy elkötelezettek vagyunk a személyes és gyülekezeti megújulásunk iránt, ami annyira fontos a számunkra, hogy ezért hajlandóak vagyunk áldozatot is hozni. Másrészt a lemondásunk miatt felszabadult időnket az Úrral tudjuk tölteni. Harmadrészt azzal, hogy megüresítjük magunkat, háttérbe szorítjuk a testünket, még érzékenyebbek lehetünk szellemileg-lelkileg Istenre.

Ez a 21 nap lehetőséget teremt arra, hogy személyes hitéletünkben újra megerősödjünk és közbenjárjunk szeretett gyülekezetünk hitbeli növekedéséért. Elcsendesedésünkben figyeljünk a Szentlélek vezetésére, ne felejtkezzünk meg a hálaadásról, naponként valljuk meg személyes és közösségi bűneinket az Úrnak, és bizalommal tárjuk fel előtte kéréseinket!

 

A böjt napi témái az alábbi linken érhetők el: 21 napos böjt és ima 2022