Orgona és ének hangja csendül majd fel a templomban. Szeptember 8-án édesanyát és fiát, Andrássyné Mátyus Gabriellát (orgona) és Andrássy Györgyöt (ének) hallhatjuk.

A nyári időszakban hatalmas népszerűségnek örvendtek a szerda déli orgonakoncertek a Debreceni Református Nagytemplomban. Habár a hétközi koncertsorozat augusztus végén lezárult, azonban az orgonazene szerelmeseinek nem kell csüggedni: ősszel is tovább folytatódnak a zenés áhítatok a hónap első vasárnapján. A szeptemberi zenés áhítaton egy igazán különleges páros, édesanya és fia szolgál a Nagytemplomban.

Andrássyné Mátyus Gabriella zenei tanulmányait a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a budapesti Zeneakadémián folytatta, ahol 1986-ban szerzett orgonaművészi és tanári diplomát. Jelenleg a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium orgona és zeneelmélet tanára. Repertoárján barokk, romantikus és XX. századi szerzők orgonaművei egyaránt szerepelnek. Rendszeresen koncertezik Magyarország és Európa számos városában.

Andrássy György, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Tulipánné Szitás Marian tanítványaként 2013-ban kezdte énekesi tanulmányait. 2014-ben felvételt nyert a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának magánének szakára, ahol tanára Dr. Mohos Nagy Éva. Tapasztalatait több ismert énekkar tagjaként szerezte. Egyetemi tanulmányai mellett a Debreceni Kollégiumi Kántus és a Canticum Novum kórus munkájában vesz részt.

Szeptember 8-án, vasárnap a 18 órakor kezdődő Nagytemplomi zenés áhítaton Bach, Vivaldi, Dvořak és Felix-Mendelssohn Bartholdy művei hangoznak el. Az alkalomra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk.