A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Elnöksége arra kéri a gyülekezet tagjait és az istentisztelet közvetítésének nézőit, hogy nagycsütörtökön és húsvét vasárnapján testileg ugyan távol, de lélekben együtt, ki-ki a saját otthonában részesüljön az úrvacsora sákramentumában.

Ehhez az alábbiakra kérjük a Testvéreket:
– Az istentisztelet előtt – nem pedig közben – mindenki készítse ki a szent jegyeket, azaz egy kis pohárba, vagy ha többen vannak otthon, akkor több pohárba egy-egy korty bort vagy szőlőlevet, egy kis tányérra pedig tegyenek annyi kis darab kenyeret, ahányan vannak, és ezt egy kis terítővel vagy szalvétával takarják le.

– Ha lehet, a készülésnek azt a méltóságát is adjuk meg, hogy szépen felöltözve részesüljünk az úrvacsorában.

– Amikor hallják az úrvacsora szereztetési Igéit, akkor a közvetítés előtt ülve is együtt, hangosan mondjuk el az Apostoli Hitvallást, majd amikor feltesszük a kérdéseket, akkor válaszoljunk rá.

– Hangosan mondjuk el a kenyér és a bor vétele előtti egymondatos imádságot.

– Ha valaki egyedül van, akkor vegye magához a jegyeket, hiszen ekkor sincs egyedül, mert vele van az Úr Jézus. Akik pedig családtagjaikkal vannak együtt, adják egymásnak a darab kenyeret, majd a poharat.

Áldott húsvéti készülődést kívánunk minden kedves Testvérünknek!