Idén is csatlakozott a Debreceni Református Nagytemplom az országos Ars Sacra Fesztiválhoz. Szeptember 14-én (szombaton) 18 órától 22 óráig látogatható a templom, ahol művészeti és zenei programok színesítik a Templomok Éjszakáját.

PROGRAMOK:
– 18.00 – 19.00: “Lélekből lélekkel” – M. Kiss Katalin kerámiatervező művészeti tárlatvezetése
2019 nyarán nyílt M. Kiss Katalin aranydiplomás kerámiatervező művész időszaki kiállítása a Nagytemplom Galériáján. A tárlat központi motívumai a levelek és növények, egy-egy bibliai Igeverssel kiegészítve. Megtudhatjuk, mi ihlette az alkotásokat, milyen technikával készülnek a művek, és milyen üzenetet követítenek a látogatók számára.

– 20.00 – 21.00: Ingyenes tárlatvezetés a Nagytemplomban
Debrecen ikonikus épülete, az ország legnagyobb református temploma, a Magyar Református Egyház történelmi jelentőségű eseményeinek helyszíne. De vajon ismerjük a történetét valójában, és tudjuk, hogy mennyi minden látható a Debreceni Református Nagytemplomban? A Templomok Éjszakáján ingyenes tárlatvezetést indítunk 20 órakor a templomtérben, hogy ne csak gyönyörködni lehessen a látványban, hanem érdekes információkat is megtudhassunk a templom történetéről.

– 22:00 – 22:30: Dezső Dárió orgonajátéka
A rendezvény zárásaként Dezső Dárió orgonaművész játékát hallgathatja a közönség.

JEGYÁRAK:
A Templomok Éjszakáján a földszinti templomtér látogatása, valamint a programokon való részvétel díjtalan.

A Nagytemplom további kiállítóterei (kiállítótér, padlástér, interaktív imaszoba, toronykilátó és panorámajárda) kedvezményesen 300 forintért látogathatóak.