A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása nem igényel plusz anyagi ráfordítást, csupán néhány perc figyelmet. Ezzel azonban pont 1%-kal több reményt nyújt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Alapítványai számára. Ismerje meg Ön is tevékenységüket!

Debreceni Nagytemplomért Alapítvány – Adószám: 18556403-1-09
A Debreceni Nagytemplomért Alapítványt a Tiszántúli Református Egyházkerület hozta létre. Célja, hogy a Nagytemplom, mint a magyarországi klasszicista építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása, országos és nemzetközi jelentőségű műemlék épület megőrzését az alapítvány saját anyagi eszközeivel elősegítse. Ennek érdekében a Nagytemplomért elkötelezett támogatók befizetéseikkel támogathatják a templom épületének és berendezési tárgyainak szakszerű és folyamatos megőrzését, az épület karbantartását és felújítását, annak műemléki, építészeti és művészeti értékeinek gazdagítását.

Immánuel Alapítvány – Adószám: 19123350-1-09
A közel 30 éve működő alapítvány egyházközségünk halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok nappali ellátására létrehozott Immánuel Otthonát hivatott segíteni. Támogatja ezen fiatalok életminőségét segítő eszközök beszerzését, a speciális terápiás módszerek, művészeti tevékenységek bevezetését és fenntartását. A hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat anyagi támogatásban részesíti, hogy a különböző otthoni ellátások is elérhetők legyenek számukra. Támogatja az otthon munkatársainak képzését és rekreációját is.

Nyitott Ajtó Alapítvány – Adószám: 18553125-1-09
A Nyitott Ajtó Alapítványt 1997-ben gyülekezetünk egyik áldozatkész tagja hozta létre azzal a céllal, hogy szervezeti kerete legyen a gyülekezet karitatív munkájának. Anyagi segítséget kíván nyújtani igazoltan segítségre szorulóknak a gyülekezetben, illetve Debrecen körzetében. Ezt a tevékenységet az alapítás óta igen szerény anyagi eszközök birtokában folytatta. Bevétele szinte kizárólag az adó felajánlott 1%-a.

Musica Sacra Egyházzenei Alapítvány – Adószám: 19128410-1-09
Az alapítvány alapítói a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. Az alapítvány támogatja a tiszántúli gyülekezetek javításra szoruló orgonáinak a felújítását, továbbá támogatást nyújt a kántorképzés és gyülekezeti kórusok számára, elősegíti egyházzenei könyvek, új zeneművek kiadását és külföldi ösztöndíjakat is biztosít. Emellett segíti kórustalálkozók és egyházzenei rendezvények szervezését. Az alapítvány eredményeinek élő példája az újjáépített nagytemplomi orgona, amely Magyarország egyik legszebb hangzású templomi hangszere.