Szerelmes Nagytemplom

Szerelmes Nagytemplom – Tematikus turisztikai kínálat a Debreceni Református Nagytemplomban.
Programidőszak: 2021. július 1. (csütörtök) – 2021. augusztus 19. (csütörtök)

KEDD – A FELDERÍTÉSEK SZERELMESEINEK
Időpont: 10 óra
Jegyárak: felnőtt 1000 Ft/fő, gyerek 600 Ft/fő
Keddenként múzeumpedagógiai foglalkozással egybekötött templomlátogatásra hívjuk a vendégeket. A 10 órakor induló tárlatvezetés során a résztvevő családok, párok egy közös játékon vesznek részt, és a tárlatvezetéshez kapcsolódóan minden helyszínen egy-egy feladat várja őket, így valódi kutatómunka veszi kezdetét a templomban. A program zárásaként meglátogatjuk a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban található Méliusz Imatermet.

SZERDA – A ZENE SZERELMESEINEK
Időpont: 12 óra
Jegyárak: a (kizárólag) koncertre érkezők számára 250 Ft/fő, templomlátogatással együtt 500 Ft/fő
Megújult köntösben indítjuk újra a két éve nagy sikerrel futó szerda déli orgonazenét. 12 órakor a harangjáték hangjával indul a program, ezt követően egy 25-30 perces mini orgonakoncert veszi kezdetét. Ezt követően önállóan fedezhetik fel a templomot a látogatók.

CSÜTÖRTÖK – AZ ÉLMÉNYEK SZERELMESEINEK
Időpont: 19 óra
Jegyárak: felnőtt 2000 Ft/fő, gyerek 1000 Ft/fő
A program előzetes regisztrációhoz között! Regisztrálni személyesen a Nagytemplom Jegypénztárában, a nagytemplom.turisztika@reformatus.hu e-mail címen vagy a +36 30 190 4409-es telefonszámon lehet. A programon minden csütörtökön maximum 30 fő vehet részt.
Naplemente, templomlátogatás és finom borok – ezzel várjuk júliusban és augusztusban minden csütörtökön 19 órakor az élmények szerelmeseit. A tárlatvezetéssel egybekötött túra során a templomtér, állandó- és időszaki kiállítások, valamint a padlástér kerül bemutatásra. A panorámajárdára érkezve minden 18 év feletti résztvevőnk megkóstolhatja a Nagytemplom borát (Fehér Kadarka), és harminc méteres magasságból, a két torony között gyönyörködhet a naplementében.
AUGUSZTUS 19-I PROGRAMUNK TELTHÁZAS, TÖBB ÉRDEKLŐDŐT NEM TUDUNK FOGADNI. KÖSZÖNJÜK A MEGÉRTÉST!