2020. január 30-án (csütörtökön) 18 órai kezdettel a Gyülekezeti teremben (Kálvin tér 17.) Dr. Then Simon gyermekgyógyász és felesége, Gáborjáni Szabó Fruzsina tart beszámolót készülő orvos-missziói útjukról a mélyszegénységben élő perui kecsua indiánok, a korábbi híres inkák közé. Az előadásra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A PERUI MISSZIÓRÓL:
Az egykor büszke inkák ma társadalmi kirekesztettségben élnek. Szegénység és alkoholizmus, rossz oktatási lehetőségek jellemzik a helyzetüket. Az orvosi ellátás hozzáférhetetlensége magas csecsemőhalandósággal, alultápláltsággal és alacsony várható élettartammal jár.

A Diospi Suyana missziós kórház 2007-ben nyitotta meg kapuit az Andok-hegységben, Peruban. A projekt Istenbe vetett hitben, és a hegyvidék mély szegénységben élő indián lakossága iránti szeretetből született meg. Az utóbbi években kiegészült egy gyermekevangelizációs szolgálattal, egy keresztyén iskolával, és médiacentrummal, amely rádió- és tévéadásokat sugároz Dél-Peru egész területén. A Diospi Suyana szolgálata révén a quechua indiánok kézzelfoghatóan megtapasztalhatják Isten szeretetét: magas szintű orvosi ellátást kapnak, új oktatási lehetőségek nyílnak meg előttük, és Jézusban a földi életen messze túlmutató reménység részeseivé lehetnek. A Jézus Krisztus általi szabadulás és reménység örömhírét szeretnénk szavakkal és tettekkel továbbadni. Simon a Debreceni Orvostudományi Egyetemen és Würzburgban tanult. Többéves gyermekorvosi tapasztalatával járul hozzá a kórház céljainak megvalósításához, valamint a gyermekevangelizációs munkában is részt szeretne venni. Fruzsina Debrecenben született és végezte el a közgazdaságtudományi egyetemet. Az iskolai és kórházi adminisztráció területén kívánja a szolgálatot segíteni. Ezalatt a gyerekek, Lujzi, Àgi és Zsuzsi a Diospi Suyana iskolába járnak, ahol nemzetközi tanári kar gondoskodik a misszionárius és a quechua gyermekek oktatásáról.

MIVEL SEGÍTHETI ÖN A MISSZIÓT?
A „Diospi Suyana” kifejezés a quechua indiánok nyelvén azt jelenti, hogy „Istenben bízunk”. Mi is abban a hitben kelünk útra, hogy Isten vezet minket, és gondoskodni fog a szükségleteinkről. Perui szolgálatunk végzéséhez teljes mértékben adományokra szorulunk, mivel a helyben szolgáló misszionáriusok mind önkéntes alapon vesznek részt a munkában. Hálásan köszönjük, ha imádságával vagy adományával támogatja szolgálatunkat!

KAPCSOLAT:
Honlap: www.then-peru.de
Hírlevelünkre az alábbi email címen lehet feliratkozni: peruiszolgalat@reformatus.hu
ADOMÁNYOK a Tiszántúli Református Egyházkerület számlájára utalhatók: OTP Bank 11738008-20011428-00000000
A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: „Perui szolgálat”

A család kiutazása előtti ünnepélyes megáldása a Debreceni Református Nagytemplomban 2020. február 2-án (vasárnap) a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében lesz, dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke által. Az ünnepi alkalomra is szeretettel várunk minden érdeklődőt!