A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség szeretettel hív és vár minden érdeklődőt októberi programjaira:

OKTÓBER 16. (SZOMBAT) 8-11 ÓRA – Egyháztáji vásár
Helyszín: Gyülekezeti Központ belső udvara (Leány utca 2.)
Az idén újrainduló Egyháztáji vásárolok helyi termelők és kézművesek termékei közül válogathatnak az érdeklődők. Kézműves szörpök, lekvárok, sajtok, chilik, füstölt áruk egyaránt megtalálhatóak a Gyülekezeti Központ belső udvarán tartott vásárban.

OKTÓBER 21. (CSÜTÖRTÖK) 18 ÓRA – Önbecsülés és küzdőképesség megalapozása – Dr. Kádár Annamária pszichológus előadása
Helyszín:
Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó
A Mesepszichológia-könyvek kirobbanó temperamentumú szerzője híres a szülők, nagyszülők, pedagógusok számára kincset érő, gyakorlatias és fergeteges humorú előadásairól. Az, hogy miként alapozzuk meg gyermekünk önbizalmát és küzdőképességét, az egész életére befolyással lesz. Önbecsülésünkre a legjelentősebb hatásuk a gyermekkori élményeknek van, ezek alapozzák meg, vagy éppen ássák alá azt. Mivel egy gyermek még nem tudja mérlegelni, megszűrni az őt ért hatásokat, mindent belsővé tesz, amit megtapasztal. Ha ekkor jó és erős alapokat kap, akkor értékes emberként tekint majd magára, és nem fogja könnyen feladni a küzdelmet. Amennyiben azonban az alapok hiányoznak, felnőttként számos esetben kiszolgáltatottá válhat, és megalkudhat méltatlan helyzetekkel is, mert nem tudja elhinni magáról, hogy jobbat érdemel.
A belépés díjtalan, de a férőhelyek korlátozottsága miatt előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a nagytemplom.turisztika@reformatus.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a +36 30 190 4409-es telefonszámon lehet.

OKTÓBER 22. (PÉNTEK) 17 ÓRA – Misszió Malawiban – Kevezsda Szilvia misszionárius előadása
Helyszín:
Gyülekezeti Terem (Kálvin tér 17.)
Kevezsfa Szilvia felvidéki magyar misszionárius 2017 szeptembereóta szolgál a Kelet-Afrikában, Malawiban a Liebenzelli Misszió küldöttjeként, ahol a Chisomo Képzési Központban gyermekmunkások felkészítésével foglalkozik. Jelenleg a Chilonga-körzetben tanulja a csicseva nyelvet.
A belépés díjtalan!

OKTÓBER 29. (PÉNTEK) – Kávéházi est – A tanítás reformjától az élet reformációja felé
Helyszín:
Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó
Az újrainduló Kávéházi estek sorozat részeként Dr. Kovács Krisztián egyetemi adjunktus beszélgetés Dr. Fazakas Sándorral A reformatio vitae jegyében. Tanulmányok a reformátori teológiatörténet, egyháztan és politikai etika tárgykörében című kötetéről, és ez alapján a reformáció aktualitásáról.
A belépés díjtalan!