Éjszakai templomtúra, hangulatos megvilágítás, éjféli orgonakoncert – szeretettel várjuk a Múzeumok Éjszakáján a látogatókat a Debreceni Református Nagytemplomba!
18 órától éjfélig folyamatosan látogatható a templomtér, időszaki és állandó kiállításaink, a padlástér, a harangtornyok és a panorámajárda.
Belépőjegy: egységesen 900 Ft/fő, mely jeggyel a Nagytemplomon kívül a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház is megtekinthető. (A belépés 6 éven aluliak számára díjtalan.)

A cívisváros szimbóluma, a Magyarországi Református Egyház ikonikus temploma, Nemzeti Emlékhely, történelmi események helyszíne, építészeti műalkotás – és még sorolhatnánk, hogy miért is jelentős a Debreceni Református Nagytemplom. A Múzeumok Éjszakáján 18 órától éjfélig várjuk a látogatókat, amikor a templomtéren kívül a panorámajárda és a tornyok is látogathatóak lesznek, hogy vendégeink a magasból gyönyörködhessenek a kivilágított Debrecenben.

Programjaink:
19:00 – 20:00 Tárlatvezetés szentföldi makettek és festmények között
A Nagytemplom állandó kiállításán, a bibliai makett-és festménykiállításon tematikus tárlatvezetést tart Antal János idegenvezető. A kiállítótérben Csia Lajos erdélyi református lelkész bibliai makettjei, valamint Tichy Kálmán festőművész képeiről hallhatnak információt az érdeklődők.

23:30 – 00:00 Éjszakai orgonakoncert
Éjszakai orgonakoncert a színes hangulatvilágítással megfestett Debreceni Református Nagytemplomban. A Múzeumok Éjszakája záróprogramjaként Johann Sebastian Bach koráljaitól egészen a modern filmzenékig vezető repertoárban minden zeneszerető megtalálhatja kedvencét.