Kapunyitás: 18:30
Zárás: 01:00

Belépőjegy:

Felnőtt: 1200 Ft/fő
Gyerek (6-14 éves korig): 600 Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 2800 Ft/család.
A karszalagok a Múzeumok éjszakája összes debreceni helyszínére érvényesek. A karszalagok akár elővételben is megvásárolhatóak a Nagytemplom jegypénztárában június 1-től.

Programok:
18:30 – Kapunyitás, köszöntő orgonajáték – Lucski Zsófia turisztikai referens
19:00 – Te mennyire vagy Kossuth Lajos? – Fotózás
A Nagytemplom és Kossuth Lajos neve szorosan összefügg. 1849. április 14-én a Nagytemplomban hirdette ki az országgyűlés a Habsburg-ház trónfosztását, valamint a Függetlenségi Nyilatkozatot. Ennek a fontos történelmi eseménynek emlékét őrzi a Nagytemplom Kossuth-kiállítása, melynek legfontosabb eleme az a karosszék, melyben Kossuth Lajos kormányzó-elnök foglalt helyet.
A Múzeumok Éjszakáján ennek a karosszéknek a hitelesített másolatában foglalhatnak helyet az érdeklődők, korhű ruhát ölthetnek magukra. A pillanatot fotós örökíti meg, mely fényképek ingyenesen letölthetőek lesznek a Debreceni Református Nagytemplom Facebook-oldaláról.
22:30 – A meghasadt fény kapujában – koncertvetítés
Mészáros Mihály zeneműve a reformáció 500. jubileumi emlékévében, 2017. szeptember 16-án hangzott el a Nagytemplom falai között.
00:00 – Éjféli orgonakoncert – Dezső Dárió orgonaművész játéka

Egész este látogathatóak a templom kiállítóterei és tornyai, valamint filmvetítések (A tanúság hajléka) és múzeumpedagógiai családi program (Evezz velünk egy hajóban!) színesíti az est programját!
A családi játék során különböző kikötőkbe kell eljutniuk a résztvevőknek, a kikötők a debreceni reformátusság, a Nagytemplom történetének kiemelt mérföldkövei lesznek. Így lehet eljutni többek között a 16. századi Debrecenbe vagy az 1848/49-es történelmi események forgatagába. Érdekes időutazásra hívunk tehát mindenkit, aki ellátogat hozzánk. Hol is folyhatna a játék máshol, mint a templom egyik hajójában?