A megvásárolt karszalagokkal a Déri Múzeum, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Modem is látogatható a Múzeumok Éjszakáján.

A Debreceni Református Nagytemplom programkínálata a Múzeumok Éjszakáján

18:00-24:00
A Nagytemplom tereinek interaktív felfedezése
Rendhagyó tárlatvezetések a földszinti templomtérben – az interaktív séta mellett választ kapnak a látogatók arra, hogy mitől lehetett „trendi” saját korában Méliusz Juhász Péter, Kossuth, Csokonai vagy Petőfi. A 2. emeleti állandó- és időszaki kiállításunkban totó kitöltésével nyerhetnek meglepetéseket. A rendhagyó tárlatvezetés 18, 20 és 22 órakor indul. A kezdést harangjáték jelzi.

21:00
Csillagokra hangolva
A 2. emeleti Kálvin János Galérián tekinthető meg a CSILLAG_KÉPEK címet viselő időszaki kiállításunk. A tárlaton csaknem negyven alkotás tekinthető meg a 2022-es esztendő legjobb asztrofotói közül.
A kiállított fotók felfedezéséhez teremt meghitt esti hangulatot a gitár és a hárfa hangja. A hangszereket Csorba Gergő és Oláh Anita szólaltatja meg 21 órától.

20:00-23:00
„És mikor meglátták a csillagot, igen nagy örömmel örvendezének.” (Máté 2,10)
A Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klubjának jóvoltából távcsövek segítségével figyelhetik meg az érdeklődők az esti égboltot a két torony közötti panorámajárdáról.

23:30
Orgonajáték fényfestéssel
Csorba Gergő orgonaművész különleges hangulatú koncertjével várják a Nagytemplomba a Múzeumok Éjszakáján az érdeklődőket. A klasszicista orgona a mai modern filmzenéket izgalmas köntösben tolmácsolja az érdeklődők számára. A koncertet még hangulatosabbá varázsolja a színes fényfestés.

Ingyenes kísérőrendezvényeink

Helyszín: az Üvegpiramis mellett
13:00-19:00
Karakteres Csak Design vásár
A CSAK Design Vásár nem pusztán egy vásár, hanem egy olyan közösség, ahol a tervezők és a vásárlók között fontos párbeszédet szeretnénk kialakítani tudatos fogyasztásról, fenntartható designról, helyi értékekről. Magyar márkák nem CSAK Debrecenből. Egyedi, igényes, modern termékek, minőségi, kulturális programok, és gasztro kiállítók egy helyen.

13:00-19:00
Kézművesfoglalkozások gyerekeknek
Helyszín: az Üvegpiramis mellett
– Ékszerkészítés a Maminventtel
– Kulcstartó és karkötőkészítés a Nituska Designtól
– Fából készült játékok készítése Igrushkával

21:00 – 23:00
Élőzene a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó teraszán

Jegyárak
Early bird időszak: május 26 – június 11.
6-14 éves kor között: 700 Ft
15 éves kortól: 2000 Ft
Június 12-től: 6-14 éves korig: 1000 Ft
15 éves kortól: 2500 Ft

Jegyárusítási helyszíneink

– Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó (Nagytemplom mögött az Emlékkertben)
– Nagytemplom jegypénztára
– Online: jegy.hu
(Ha online vásárlod meg a jegyet a karszalagot átveheted a Karakterben H-Sz 9-18 óra között, a Nagytemplom jegypénzárában, illetve aznap a helyszínen soron kívül.)

A megvásárolt karszalagokkal a Déri Múzeum, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Modem is látogatható a Múzeumok Éjszakáján.