Orgonakoncert, fénykavalkád, rendhagyó tárlatvezetések a Nagytemplomban
a Múzeumok Éjszakáján

A nálunk vásárolt karszalaggal nem csak a hagyományos látogatói útvonalunkat járhatják végig, hanem rendhagyó programjainkon is részt vehetnek a hozzánk látogatók. Akár többször is visszatérhetnek hozzánk az éjszaka folyamán.

17 és 21 óra között tárlatvezetésre invitálja minden egész órában az érdeklődőket a harangjáték a földszinti templomtérbe. A templom történetének megismerése után kisfilmünk segítségével, majd önállóan kereshetik meg a látogatók kincseinket. Felfedezhetik Kossuth-székét, a Vizsolyi Bibliát, a Biblia világát megelevenítő maketteket, a sejtelmes padlásteret, a tornyok titkait, kisétálhatnak a két torony közötti panorámajárdára is, ahol az esti/éjszakai debreceni panorámában gyönyörködhetnek.

Több mint 200 éve otthona a gyülekezetnek a Debreceni Református Nagytemplom. Vándorkiállításunk segítségével az elmúlt 200 év jelentős emlékeit, élő gyülekezetünket mutatjuk be. A 22 órakor kezdődő interaktív tárlatvezetésen Siteriné Nacsa Mária múzeumpedagógus kalauzolja az érdeklődőket.

24 órakor zárjuk programjaink sorát egy izgalmas orgonakoncerttel. A templom orgonáját Csorba Gergő szólaltatja meg. A csodálatos orgonahangzás mellett színes fénykavalkád varázsolja el a hozzánk látogatókat ezen a különleges éjféli koncerten.

Találkozzunk a Múzeumok Éjszakáján is! Sok szeretettel várunk mindenkit!