„Nekem per pillanat Afrikában a helyem” – a felvidéki magyar misszionáriust, Kevezsda Szilviát, a Magyarországi Református Egyház bocsátotta ki szolgálatra Malawiba, a Liebenzelli Misszió segítségével.

A Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban afrikai missziós munkájáról hallhatnak az érdeklődők!

Szeretettel várjuk ingyenes programunkra, addig is egy részlet Szilvi „naplójából”👇

„….Malawi déli részét is elérte a Freddy elnevezésű trópusi ciklon, mely 14 körzetben okozott károkat és 2 millió embert érintett. Több mint 1000 ember vesztette életét és több mint fél millióan váltak hajléktalanná – számukra átmeneti szállást biztosítottak pl. iskolákban. A nagy esőzés árvizekhez vezetett, elmosta a házakat, a termést, az utakat, a hidakat, stb. A sárfolyás szintén szörnyű károkat okozott, a túlélők felkutatásába a hadsereget is bevetették. Több gyülekezet már a következő napon elkezdte megszervezni a gyűjtést a károsultak megsegítésére. Hála az Úrnak, hogy mind az öt gyermekközpontunkat megóvta ettől a szörnyű csapástól, valamennyien épségben megúsztuk több napig tartó esőzéssel, ami elhúzódott még a ciklont követően is…”

💛Kevezsda Szilvia misszionárius vezérigéje, ami az első küldési kártyáján áll, így hangzik: „Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!” (5Mózes 31,8). Ennek az igének valósággá válását tapasztalja Afrikában a Molnár Mária Alapítvány háttértámogatásával.