Május 1-jén (szombaton) újra megnyitja kapuit a Debreceni Református Nagytemplom a látogatók előtt. A kezdeti időszakban kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára látogatható a templom, ahogyan ezt a Magyar Közlönyben megjelent szabályok is rögzítik. Május első vasárnapjától az istentiszteleteken is újra személyesen részt vehet a gyülekezet.

A tavaly novemberi zárás óta, majdnem fél éve nem fogadhatott látogatókat városunk Nemzeti Emlékhelye, a Református Nagytemplom. Március óta az istentiszteletek is az online térbe költöztek, de a munkatársak az elmúlt hetekben felkészülten várták az újraindulást, mely május első hétvégéjével érkezik meg.

A turisztikai látogatás május 1-jén reggel 9 órakor veszi kezdetét. Újra látogathatóvá válik a templomtér, a kiállítások, a padlástér, valamint a tornyok és a panorámajárda is. A viszontlátás örömére a munkatársak az első ötven látogatót ajándékkal várják a Nagytemplomban.

A 194/2021. (IV. 26.) számú kormányrendelet értelmében egyelőre kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat, valamint 18 év alatti gyermekeket fogadhatnak a Nagytemplomban. A vendégek a templomban nem kötelesek maszkot viselni, de a kézfertőtlenítés és a védőtávolság megtartása továbbra is javasolt a biztonság érdekében.

Május 2-án az istentiszteletek is újra személyesen látogathatóak, így 8, 10 és 18 órától is együtt lehetünk gyülekezeti közösségben a Nagytemplomban. Az istentiszteleteken bárki részt vehet, azonban továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése és a kézfertőtlenítés a hívek számára.