Közös református jegy

Debrecen a reformáció városa címmel alakítottunk ki új belépőjegy-konstrukciót. A Nagytemplom, a Debreceni Református Kollégium, a Kistemplom, a Debreceni Református Egyetemi Templom és a Kossuth utcai Verestemplom látogatható a közös jeggyel.

 Ezzel együtt indul az a kincskereső és városfelfedező játék, amely online és offline módon is lehetőséget ad a helyszínek mélyebb megismerésére.

„Egyet fizet, ötöt kap” – kezdte a debreceni Kistemplomban rendezett tájékoztatót Fekete Károly tiszántúli püspök. Ezzel a mottóval alakított ki öt résztvevő közös jegyrendszert a Tiszántúli Református Egyházkerület kezdeményezésére. Kiemelte azt is, hogy Debrecen nem „egynapos város”, ezért a közös jegy 48 órán belül használható fel a Debreceni Református Kollégium Múzeumában, a Debreceni Református Egyetemi Templomban, a Kistemplomban, a Nagytemplomban és a Kossuth utcai Verestemplomban.

 

Katona Ilona, az egyházkerület turisztikai szakértője elmondta: a városfelfedező játék is azzal a céllal készült, hogy a látogatókat ösztönözze mind a négy templom, illetve a kollégium meglátogatására. A játékban az Európa Rádió mobiltelefonos applikációján keresztül és offline is részt lehet venni, utóbbihoz a minden helyszínen átvehető füzet szükséges, melyben a kérdések olvashatók, és a látogatást bizonyító matricákat is ide lehet beragasztani. „Elsősorban fiatalokra számítunk, de családok és akár az idősebb korosztály számára is segítség lehet a helyszínek bejárásában és megismerésében. Illetve nemcsak a turistákat szeretnénk megszólítani, hanem a debrecenieket is hívjuk, hogy fedezzék fel a város református kincseit” – fogalmazott Katona Ilona. Kiemelte azt is, hogy az egyik kérdésre a válasz a Debreceni Egyetem főépülete előtti téren található meg, így egészül ki hat helyszínre a kincskeresés. A játékot tetszőleges sorrendben lehet végigjátszani, aki minden kérdésre helyesen válaszol és összegyűjti az igazoló matricákat is, azt az utolsó helyszínen ajándékkal várják.

 

A Debrecen a reformáció városa jegyeket – amelyek belépésre jogosítanak mind az öt helyszínre – három helyszínen lehet megvásárolni 2024. április 18-tól: a Debreceni Református Kollégium Múzeumában, a Debreceni Református Nagytemplomban és a Debreceni Református Kistemplomban. A teljes árú belépő 3900-, a diák és nyugdíjas belépő pedig 2200 forintba kerül.