Kedves Testvéreink!

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség az adventi alkalmak megtartásával kapcsolatban a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének és Esperesi Karának ajánlását követi. Ennek értelmében 2020. december 6-án, advent második vasárnapján online lehet követni a 10 és 18 órás Nagytemplomi istentiszteletet a gyülekezet honlapján és Facebook oldalán keresztül. A vasárnap 10 órás istentiszteletünket élőben közvetíti a Debrecen Televízió és a Duna Televízió is.

A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének és Esperesi Karának közleményét az egyházi élet rendjére vonatkozóan itt olvashatják, változtatás nélkül:

Közlemény

Itt olvashatják a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének és Esperesi Karának közleményét az egyházi élet rendjére vonatkozóan.
Kedves Testvéreink!

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségi Tanácsának legutóbbi, 2020. december 2-án megtartott ülésén a jelenleg érvényben levő egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán szó volt az adventi, karácsonyi istentiszteletek megtartásának lehetőségéről. Az Elnökségi Tanács az egyházkerületek elnökségének hatáskörébe utalta az intézkedések meghozatalát.

A TTRE Elnöksége és Esperesi Kara 2020. december 3-án megtárgyalta az ajánlásokat, előkészítette az egyházkerületre vonatkozó ünnepi rendelkezéseket. Megfontoltuk a többi egyházkerület nyilvánosságra hozott intézkedési rendjét. Ennek figyelembe vétele mellett úgy döntött a TTRE Elnöksége és Esperesi Kara, hogy saját rendelkezéseinek nyilvánosságra hozatalával megvárja a magyar kormány jövő héten bejelentésre kerülő, járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedéseit.

Ennek értelmében 2020. december 6-ára, vasárnapra vonatkozóan még érvényben tartjuk a korábbi zsinati ajánlást. Előkészített ünnepi rendelkezéseink nyilvános bejelentéséig Testvéreink szíves megértését és türelmét kérjük.

Áldáskívánással és testvéri köszöntéssel:

Debrecen, 2020. december 3.

a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége és Esperesi Kara