Konfirmáció

“Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt.” (Mt 10,32)

Mi a konfirmáció?

Szó szerint azt jelenti: megerősítés. Tulajdonképpen olyan alkalom, amikor a gyermekek és felnőttek, felismerve Jézus Krisztus jelentőségét az életükben, vallást tesznek arról, hogy keresztyénként szeretnének élni. A keresztyén élet kiinduló- és végpontja Jézus Krisztus, a megváltó és megerősítő Úr.

Felnőtt konfirmáció
Gyermek konfirmáció

Gyermekek konfirmációja

Gyermekeik keresztelésekor a szülők fogadalmat tesznek arra, hogy “úgy neveljük és neveltetjük, hogy felnőve, a konfirmáció alkalmával ő maga tegyen vallást a Szentháromság Istenbe vetett hitéről a gyülekezet előtt”. Ennek az ígéretnek a beteljesedése az, amikor 13-14 éves korban a megkeresztelt gyermekek a megfelelő felkészítést követően ünnepélyes konfirmációi fogadalmat tesznek a Nagytemplomban, a gyülekezet és a család közösségében. A konfirmációra való felkészítést fiatal lelkipásztorok végzik vidám, jó hangulatú csoportokban, heti összejövetelek alkalmával, amelyeken a fiatalok egymás hite által fejlődnek, és az elsajátítandó tudásanyaggal gyarapodnak.

A konfirmáció felkészítést minden ősszel elindítjuk, melyet előzetesen meghirdetünk a gyülekezetben.

Felnőttek konfirmációja

Szeretettel várjuk azokat a felnőtteket is, akiknek gyermekként nem volt alkalmuk konfirmációi felkészítésen részt venni. Számukra évente 2-3-szor indítunk felkészítő alkalomsorozatot (8-10 találkozás), amelyen a jelentkezők a lelkipásztor vezetésével megismerkedhetnek a keresztyén hit alapjaival, majd ezeknek az ismereteknek a birtokában, tudatos döntést követően válhatnak az Egyház tagjává, Jézus Krisztus követőjévé.

Felnőtt konfirmáció

Mindkét esetben a Lelkészi Hivatalban lehet jelentkezni és érdeklődni.