Kisherceg a Nagytemplomban

Antoine De Saint-Exupéry: A Kis Herceg című műve szólal meg a Nagytemplomban június 12-én szerdán este. Az előadás gyerekeknek, felnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek is szól, amely a Keviép Kft támogatásával valósul meg.

A Nagytemplomi gyülekezet otthona az istentiszteletek és lelki alkalmak mellett ma már olyan kulturális eseményeknek is teret ad, melyek segítségével más élményekkel is tudunk kapcsolódni Istenhez és közösségünkhöz. Az irodalmi estek, komoly- és könnyűzenei koncertek a művészetek élményadó jelentősége mellett a kultúra a közösség és a hit megtartó erejét képviselik. Ezeken keresztül gondolatébresztő módon találkozik a hagyomány és a modernitás.

Az alkalmak szervezésében az egyházközség vezetősége vágyik olyan társadalmi misszió megvalósítására, mely érzékenyítés egymás és Isten felé.

A Nagytemplomi Művészeti Estek következő programja is ezt a célt szolgálja, amelyhez csatlakozott a Keviép Kft. is, ugyanis az előadás a debreceni cég támogatásával valósulhat meg.

2023-ban ünnepeltük a Kis Herceg első kiadásának 80. évfordulóját, ehhez kapcsolódva érkezik Vecsei H. Miklós és Csorba Lóránt által színpadra vitt változata a Református Nagytemplomban.

Vecsei H. Miklós mesél, minden szerepben, mintegy önmagával dialógban. Csorba Lóránt dalokkal kíséri a történetet, beszáll a játékba, duetteznek a színpadon. Mindehhez jön még a vetítés. A kis Herceg könyv eredeti, klasszikus ábrázolásai bukkanak fel, végig kísérve a történetet. Az előadás egy időutazás, néhol mese, néhol dal, néhol narráció, néhol effekt és atmoszféra. Álom. Kifejezetten az eredeti szövegre és az eredeti rajzokra épülő egyedi hangulatvilágú zenés meseszínház, 9 éves kortól.