A Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet az elmúlt év végén indította újra a korábbi években nagy sikernek örvendő Kávéházi esték című beszélgetés-sorozatát. Legfőbb célkitűzésük, hogy hétköznapi, sokakat érintő vagy érdeklő témákat hozzanak a felszínre a templom falain kívül, ezzel is mutatva, hogy nemcsak a híveket, a gyülekezet tagjait várják az alkalmakra. Az idei első Kávéházi estén az önismeret kerül a fókuszba dr. Mézes Zsolt László vendégelőadó által.

Talán sokan hallottak már a „Láthatatlan Színházról”, ahol az előadásokon a nézők bekötött szemmel élhetnek át olyan hétköznapi vagy kevéssé hétköznapi szituációkat, amelyek látás nélkül katartikus élménnyé válhatnak. A Láthatatlan Színház alapítója, dr. Mézes Zsolt László evangélikus lelkész, lelkigondozó lesz az idei első Kávéházi est vendége, ahol dr. Kovács Krisztián teológiai adjunktussal az önismeret témájáról beszélgetnek, valamint fogadják a hallgatóság kérdéseit a témában.

Dr. Mézes Zsolt László 1973-ban született Nagyváradon, majd családjával Debrecenbe költöztek. Érettségi után Budapest következett, a világ kitárult előtte a jogi egyetemmel, majd különböző művészetek révén a keresztény teológia, és az egyetemes spiritualitás irányába. Néhány évig nemzetközi joggal foglalkozott, mindeközben párhuzamosan filmesztétikai tanulmányokat is folytatott, de teológiai tanulmányaival élete elérkezett a számára legfontosabb kérdéshez: földi otthon mellett az égi otthon megtalálásához. 2007-ben szerezett teológusi-lelkészi diplomát, majd 2011-ben a SOTE Mentálhigiénés Képzésén kórházi szaklelkigondozói oklevelet szerezett. Jelenleg a pszichodráma, bibliodráma és a családállítás módszereivel vezet önismereti csoportokat, egyéni lelkigondozással is foglalkozik.

Február 22-én (kedden) 18 órától az idei első Kávéházi estén az „Önismeret a mindennapokban” témáról beszélget dr. Mézes Zsolt László és dr. Kovács Krisztián. A rendezvény a Nagytemplom háta mögötti Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban kerül megrendezésre. A belépés díjtalan!