Kárpátaljai adomány

Adományokkal segítettük a kárpátaljai testvérgyülekezetünket. A 2500 fős Csongorba vittünk tartósélelmiszereket és tisztítószereket.

A háború ideje alatt nagy szüksége van a csongoriaknak a gyülekezet segítségére, hiszen a faluban sokan maradtak magukra, akik csak az egyházközség támogatására számíthatnak. Pocsai Sándor lelkipásztor és felesége Pocsainé Tövissi Timea elmondta, hogy több mint 600 fővel csökkent a gyülekezet száma a háború miatt az elmúlt másfél évben.
“Engedjük, hogy az Isten vezessen és alkalmazkodunk a napi körülményekhez, mert előre nem lehet tervezi.”

Az egyházközség helyi félárva gyermekek taníttatását, lakhatását és munkavállalását is segíti, emellett a faluban ingyen konyhát üzemeltetnek, ahol a támogatásba kapott tartósélelmiszerekből főznek.

Bár erőt próbáló időszak áll a kárpátaljai gyülekezet mögött lelkesedésük nem csökken, ugyanis idősgondozást indítanak valamint a falu háziorvosi ellátásában szeretnének segíteni épülő szolgálati lakásukkal, hogy helyben lakó orvost biztosíthassanak a falunak.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és Csongori Református Egyházközség több éve áll testvér gyülekezeti kapcsolatban.  

344772612_739815524550260_276796929951666997_n