ISTENTISZELET A NAGYTEMPLOMBAN
EGYHÁZLÁTOGATÁS VASÁRNAPJA
2024. április 7.

Az igehirdetés alapigéje: Jn 21,7

„Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: Az Úr az! Amikor Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára vette felsőruháját, mert mezítelen volt, és belevetette magát a tengerbe.”

Az istentisztelet rendje

1.   Apostoli köszöntés                                                        Dr. Fekete Károly püspök-lelkipásztor

2.   Fennálló ének: 201:1

3.   Bűnvallás és kegyelemhirdetés

4.   Főének: 823:1–5

Kérjük, az éneklés alatt a gyermekek menjenek fel a toronytermekbe
 gyermek-istentiszteletre, az imateremben kivetítőn követhető az istentisztelet.

1.   Előfohász

2.     Igeolvasás: Jn 21,1–14                                                                                             

3.     Imádság                                                                                                                                                             

4.     Igehirdetés előtti ének: 208:1

5.     Igehirdetés: Jn 21,7                                                            Hadházi Tamás esperes

6.     Zenei elcsendesedés                                                                                              

7.     Imádság, Úri ima, Áldás

8.     Ének: 552:7

9.     Egyházmegyei küldöttség beszámolója                         Szilágyi János főgondnok, DRE

10.Hirdetések                                                                                                      Oláh István lelkipásztor

11.Záróének: 291:1–3

Orgonál: Csorba Gergő kántor

 

 

 

Emlékharang

A Rákóczi-harang istentisztelet után Kányási Ferenc halálának 25. évfordulóját és Dr. Hámori Andorné (Seres Katalin) gyülekezeti tagunk emlékét fogja hirdetni.

„Az igaznak az emlékezete áldott.” (Péld 10,7)

Temetés

Az elmúlt héten eltemettük Józsáné dr. Juhász Gizella 62 évet élt testvérünket.

„Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.” (Zsolt 147,3)

HIRDETÉSEK

1.      Örömmel hirdetjük, hogy Csikos Sándort, gyülekezetünk tagját a Nemzet Színészévé választották. Isten áldja meg életét és további munkáját!

2.      Április 8-án (hétfőn) 18 órától Eleve elrendelés és szabad akarat? címmel tart előadást Dr. Kovács Krisztián DRHE egyetemi docens a Bibliaiskola keretében a Gyülekezeti Teremben.

3.      Április 10-én (szerdán) 10 órától Költészet napi ünnepség lesz énekelt Petőfi versekkel és közös énekléssel Hegedűs Gyöngyi és Lázár Edit összeállításában. Helyszín: Nyitott Ajtó Szociális Központ (Múzeum u. 2.).

4.      Április 10-én (szerdán) 17 órakor kezdődik “Az igaz ügy örökre veszve nem marad…” – Abertné Görgey Zsuzsánna előadása a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

5.      Április 11-én (csütörtökön) 17 órától Padlástól a pincéig – rendhagyó tárlatvezetés Kiss Gergely Máté Jászai Mari-díjas színművésszel a Nagytemplomban. A város napja alkalmából ingyenes a program.

6.      Április 13-án (szombaton) 19.30-tól Fényfestés lesz a Nagytemplomra a Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulója alkalmából. A fényfestés az 1849-es kinyilatkoztatáshoz kapcsolódó eseményeket és a függetlenségi nyilatkozat egyes részleteit eleveníti meg a Debreceni Református Nagytemplomon, a Függetlenségi Nyilatkozat kikiáltásának helyszínén. Az ünnepi alkalmon közreműködik a Credo Együttes és a Debreceni Népi Együttes.

7.      Április 15-én (hétfőn) 18 órától Marcel Frieß liebensteini ecuadori misszionárius vetített előadást tart Kicsiknek és nagyoknak címmel a Gyülekezeti Teremben
(Kálvin tér 17.)

8.      Május 20-én (hétfőn) jubileumi konfirmáció lesz gyülekezetünkben, amelyre a Lelkészi Hivatalban lehet jelentkezni május 13-ig.

9.      Május 26-án (vasárnap) 10 órától gyermeknapon családi istentiszteletet tartunk gyülekezetünkben. Az istentiszteletet követően ebédre, gyermekeknek szóló programokra és kézműves foglalkozásra várjuk a családokat a Emlékkertben.

10.   Június 8-án (szombaton) gyülekezeti kirándulást szervezünk Kassára, részvételi díj 8.000Ft Regisztrálni már hétfőtől lehet.

11.   Július 15–19. között lesz a gyülekezeti táborunk Balatonszárszón. Regisztráció a nagytemplom.hu/gyulekezetitabor oldalon.

12.   Július 29. és augusztus 3. között napközis hittantábort szervezünk, 4–10 év közötti gyermekek számára.

13.   Köszönjük, ha adója 1%-át a Debreceni Nagytemplomért Alapítvány részére ajánlja fel. A támogatást a templomunk fűtésrendszerének korszerűsítésére használjuk fel. Adószáma: 185564003-1-09

További hírek és részletek a www.nagytemplom.hu oldalon olvashatóak.