Hiába élik mindennapjaikat biztos hajlék nélkül, mégis megtalálhatják a karácsony örömét a debreceni ellátottak a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában lévő intézmény december 19-én Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre hívja a debreceni hajlék nélkül maradt embereket, valamint ekkor adják át az ügyvédi adományból készült új filagóriát az intézmény udvarán.

„Valami csodálatos azt látni és tapasztalni, hogy az emberek miként gondoskodnak a hajléktalanokról a téli időszakban. December folyamán nem egyszer volt rá példa, hogy teljesen váratlanul érkeztek hozzánk jószívű adományozók, akik téli ruházatot vagy meleg ételt hoznak be az ellátottak megsegítésére” – nyilatkozta Dancsó Zoltán, az intézmény lelkipásztora. A melegedő karácsonykor, valamint az újév ünnepén is éjjel-nappal nyitva áll a hajléktalanok számára, így adott a lehetőség, hogy melegben, fedéllel a fejük felett, egymás közösségében tölthessék el az ünnep napjait.

Az intézmény szeretné, ha a nehéz sorsú emberek nem csak a tárgyi ajándékokban, hanem az együtt eltöltött, ünnepi alkalmak által is megtapasztalnák a karácsony örömüzenetét. December 19-én (szerdán) 10 órától Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre várják az ellátottakat a Reménysugárban. Az Igehirdetés szolgálatát Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke végzi, az Úrvacsorai jegyeket Vad Zsigmonddal, a Debreceni Református Egyházmegye esperesével, a Nagytemplomi Gyülekezet lelkipásztorával közösen osztják ki a hajlék nélkül maradt embertársaink számára.

Az ünnepség végén kerül hivatalosan átadásra az a filagória az intézmény udvarán, melyet Dr. Varga Péter ügyvéd adományából épített az intézmény. A fedett kerti épület a téli időszakban is helyet kínál az egyéni beszélgetésekhez, tavasztól kezdve pedig a lelki alkalmak, kinti bibliaórák és áhítatok helyszínéül is szolgálhat.