Kedves Testvéreink!

A járványhelyzet alakulását és a kormányzati intézkedéseket figyelembe véve, egyházunk alkotmánya 173. § (1). felhatalmazása alapján a következő, 130106/2021 sorszámú Elnökségi Tanácsi határozatot hozta meg a Magyarországi Református Egyház Zsinata:

2021. március 8. és 26. között terjedő időszakban minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. A nagyheti és húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án dönt a Zsinat Elnökségi Tanácsa.

A Magyar Kormány, valamint a Zsinat Elnökségi Tanácsának döntéseivel összhangban a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben az alábbi intézkedések lépnek életbe:

március 7-én (vasárnap) megtartjuk személyes jelenléttel a 8, 10 és 18 órától kezdődő alkalmat is
március 14-én (vasárnap) és március 21-én (vasárnap) a 8 órás istentisztelet elmarad, a 10 órakor és 18 órakor kezdődő alkalmat kizárólag online közvetítésen keresztül lehet követni a www.nagytemplom.hu oldalon, valamint a gyülekezet Facebook-oldalán. A 10 órakor kezdődő istentiszteletet továbbra is élőben közvetíti a Debrecen Televízió is.
– március 8. és 26. között a kiscsoportos alkalmak (bibliaórák, konfirmációs felkészítők) is újra az online térbe költöznek.
a március 20-ra tervezett Egyháztáji vásár elmarad, az új időpontról később születik döntés.
a lelkészválasztást – amennyiben lehetőség engedi – április 18-án (vasárnap) tartjuk. Nagytiszteletű Beszterczey András bemutatkozó szolgálatára a választást megelőző vasárnapon, április 11-én 10 órától kerül sor.
– a március utolsó hétvégéjére tervezett Presbiteri csendesnap, valamint a házasságra készülő párok számára hirdetett Szövetség Hétvége egy későbbi időpontban lesz megtartva.
– a Lelkészi Hivatal továbbra is nyitva tart, azonban kérjük a Testvéreket, amennyiben módjuk van rá, telefonon vagy e-mailen keresztül intézzék ügyeiket.
– ezúton is tájékoztatjuk a gyülekezet tagjait, hogy az egyházfenntartói járulék, valamint egyéb adományok befizetésére továbbra is lehetőség nyílik banki átutaláson keresztül a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség bankszámlaszámára: 11738008-20080437 (OTP Bank)

A húsvéti ünnepkör alkalmairól a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kérjük a kedves Testvéreket, hogy imádkozzanak a koronavírus járványban érintett betegek gyógyulásáért, az elhunytak családtagjainak vigaszáért, a világi és egyházi vezetők bölcs döntéshozataláért, az egészségügyi és szociális dolgozók munkájáért.
A húsvéti istentiszteleti találkozás reményében adjanak erőt a Szentírás szavai: „Nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7).

Testvéri köszöntéssel: a Gyülekezet Elnöksége