Augusztus 1-től kezdődően minden kedden, csütörtökön és szombaton 11 órától garantált tárlatvezetéseket tartanak a Nagytemplomban, melyen a részvétel a belépőjegy megváltásán túl nem kerül plusz költségbe a látogatók számára. A hétköznapi nyitvatartási idő is meghosszabbodik egy órával, a Debreceni Virágkarnevál hetében pedig este 21 óráig látogatható a templom, beleértve a tornyokat és a panorámajárdát is.

Miután megszűnt az egészségügyi veszélyhelyzet, június közepe óta a hazai turizmus fellendülését tapasztalhatjuk. Nincs ez másként a Debreceni Református Nagytemplomban sem, ahová az újranyitás óta közel ötezren látogattak el. Az elmúlt évek tapasztalatával szemben idén szinte kizárólag magyar turisták keresik fel városunk ikonikus épületét, elenyésző a külföldi látogatók száma.

A nyár utolsó hónapjában több újdonsággal is készül a Nagytemplom, hogy a látogatói élményt még teljesebbé tegyék. Augusztusban hetente három alkalommal – minden kedden, csütörtökön és szombaton – 11 órától garantált vezetéseket indítanak a Nagytemplom B-túráján, mely során a templomtéren kívül a kiállítótereket, a padlásteret, a panorámajárdát és a harangtornyokat is bejárják a csoportok. Ezekben az időpontokban a tárlatvezetés díjmentes szolgáltatás, csupán a templomi belépőjegyet szükséges megváltaniuk a látogatóknak. A nyitvatartási idő is módosul: hétköznapokon mostantól 10-től 18 óráig nyílik lehetőségük felfedezni a templom kiállítótereit az érdeklődőknek.

Az elmúlt években nagy sikernek örvendtek a Debreceni Virágkarnevál hetében meghirdetett éjszakai látogatások. A látogatók biztonsága érdekében ez a hagyomány némileg módosul: az államalapítás ünnepének hetében, augusztus 17-19. között minden nap egészen 21 óráig fogadja a látogatókat a Nagytemplom, ezzel is kerülve az éjszakai látogatások során jellemző tumultust. A templomban továbbra is rendelkezésre áll kézfertőtlenítő a látogatók számára, és a belépőjegyek érintésmentes, online vásárlása is lehetséges az esti látogatások idején is.