Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt szeptember 25-én (szombaton) 19 órakor a Nagytemplomba Filmzenék Orgonán című koncertünkre, ahol a jól ismert dallamokat Csorba Gergő szólaltatja meg orgonán.

Belépőjegy:
Teljes árú: 2.500 Ft/fő
Diák/nyugdíjas: 1.500 Ft/fő
A jegyek megvásárolhatóak elővételben személyesen a Kölcsey Központban vagy a Tourinform Jegyirodában, vagy online a jegy.hu oldalon keresztül. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében lehetséges!
Kapunyitás: 18:30

A koncert kizárólag a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal látogatható.

A koncertről:
Csorba Gergő a Debreceni Zeneművészeti Kar gitártanára és a Református Nagytemplom orgonistája. Gitártanári és egyházzenész diplomáját Debrecenben szerezte, a mesterfokozatot pedig a bécsi zeneakadémián.

A szeptember 25-i koncert azért különleges, mert nem klasszikus orgonára írott művek fognak felcsendülni, hanem a mindenki által jól ismert, népszerű filmek méltán híressé vált dallamai, amit orgonán szinte soha nem játszanak – pedig a hangszerek királynője hihetetlen színgazdagsággal, erővel és monumentalitással tudja visszaadni ezeket a műveket.

A műsorban hallható többek között az orgonák éjszakáján már nagy erővel berobbanó Karib-tenger kalózai, a Mission Impossible sorozat híres témái, a Trónok harca főcímdala, régi nagy filmek ikonikussá vált melódiái, mint például a Volt egyszer egy vadnyugat vagy a Profi, de a legújabb filmek magával ragadó dallamai is, mint például az Avengers.

A koncert szeptember 11-e helyett szeptember 25-én (szombaton) 19 órától kerül megrendezésre.