Kedves Testvérek!

A Magyar Kormány az elmúlt napokban olyan korlátozó intézkedéseket hozott a koronavírus járvány megfékezésének érdekében, amelyek református egyházunk és Nagytemplomi gyülekezetünk életét is befolyásolják. A Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége határozott kéréseket fogalmazott meg a gyülekezetek felé. Ezeket ITT olvashatják.

Ebben az időszakban is nagyon fontos a felelős viselkedés, az emberi élet védelme és a lelki segítségnyújtás mindenki számára.

Ezért a Gyülekezet Elnöksége a mai nappal a következő járványügyi intézkedéseket hozta:
Az istentiszteleti alkalmak – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – az online térbe költöznek. A nyilvános istentiszteleti alkalmakat 30 napra szüneteltetjük.
– A vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteletet a Debrecen Televízió is közvetíti, az este 6 órakor kezdődő istentisztelet az interneten lesz elérhető a Nagytemplomi Gyülekezet honlapján, valamint Facebook oldalán.
– A bibliaórák, konfirmáció felkészítők, középiskolai hittanórák, gyermekalkalmak online lesznek megtartva.
– Közösségi alkalmakat 30 napig nem szervezünk a gyülekezetünkben.
– A Lelkészi Hivatal a megszokott rendben nyitva tart, azonban kérjük a testvéreket, amennyiben megoldható, e-mailen vagy telefonon intézzék az ügyeket. Telefon: 06 52/614-160, e-mail címünk: nagytemplom@reformatus.hu
– A temetések, keresztelők és esküvők megtartása továbbra is lehetséges a járványügyi szabályok betartásával. A keresztelőkön maximum 10 fő vehet részt, az esküvőkre a 484/2020. (XI. 10.) kormány rendeletben foglaltak érvényesek.
Egyházfenntartói járulék és egyéb adományok befizetését lehetőség szerint banki átutalással juttassák el a gyülekezetünkhöz. A gyülekezet bankszámlaszáma: 11738008-20080437 (OTP Bank)
– A Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó továbbra is nyitva tart, de a kávézó részt nem fogjuk működtetni, átmenetileg csak könyvesboltként funkcionál.
– A Nagytemplom turisztikai célú látogatását 30 napra felfüggesztjük.
Gyülekezetünk intézményei továbbra is végzik szolgálatukat. Az Immanuel Otthon és Iskola, a Nyitott Ajtó Szociális Központ és a „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedője és Éjjeli Menedéke a járványügyi szabályok maximális betartása mellett működik.
– A diakóniai szolgálat és a kapcsolattartás ebben a helyzetben különösen is felértékelődik, ezért kérjük a testvéreket, ha segítségre van szükségük, vagy tudnak arról, hogy a gyülekezetben valaki a járvány miatt nehéz anyagi vagy terhelt lelki helyzetben van, akkor kérjük, keressék a Lelkészi Hivatalt, a lelkipásztorokat vagy a diakónusunkat, Libor Andreát a 06305832794-es telefonszámon, illetve a diakonia@nagytemplom.hu e-mail címen.

Arra is kérjük a testvéreket, hogy hordozzuk imádságban egyházunk, gyülekezetünk, egész magyar népünk és a teremtett világ életét. Kérjük Isten könyörülő kegyelmét! Nagy szükség van arra, hogy azt a szeretetet és irgalmat, amit Isten tanúsított irányunkba, továbbadjuk másoknak ebben a nehéz időszakban is.

Az a reménységünk, hogy 30 nap múlva, az adventi időszakban ezeket a szabályokat feloldhatjuk, és együtt élhetjük meg a karácsony ünnepét a gyülekezetben, a templomi közösségben. Isten adja meg számunkra, hogy így legyen!

Tisztelettel,
A Gyülekezet Elnöksége