Kedves Testvérek!

A Magyar Kormány szigorú rendelkezéseket hozott a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében. Az Egyházközség Elnöksége – összhangban a Tiszántúli Református Egyházkerület vezetésének a javaslatával – 2020. március 16-tól felfüggeszti az istentiszteletek és a hétközi alkalmak (Bibliaórák, konfirmáció felkészítők, kóruspróba, bizottsági ülések stb.) megtartását.

Erre az intézkedésre azért volt szükség, hogy a járvány terjedését minél előbb megállítsuk és elkerüljük az esetleges fertőzésveszélyt. Tudatában vagyunk, hogy ezekkel az intézkedésekkel gyülekezetünk élete és hitünk megélése átalakul, de elsődleges szempont számunkra a testvérek egészségének védelme.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy lelki táplálék nélkül maradnánk, ugyanis vasárnap 10 órakor élő adásban közvetítjük az istentiszteletet a Nagytemplomból gyülekezetünk weblapján, a https://www.nagytemplom.hu/online-istentisztelet/ oldalon és a Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/nagytemplom/). Emellett a Debrecen Városi Televízió (DTV) élő adásban is sugározni fogja az istentiszteletünket, amely követhető lesz a www.dehir.hu oldalon is. Ez különösen azok számára fontos, akik nem rendelkeznek internetes elérési lehetőséggel. Az istentiszteletek videói utólag is visszanézhetők gyülekezetünk honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján keresztül.

Az istentisztelet mellett hetente több alkalommal a lelkipásztorok személyes, lelket erősítő és reménységet munkáló üzeneteket fognak eljuttatni a testvéreknek a gyülekezet Facebook-oldalán keresztül.

Továbbá szeretnénk tudatni a testvérekkel, hogy a keresztelési alkalmakat, esküvőket és a temetési szertartásokat a család által meghívott szűk körben a szokott módon megtartjuk

Hangsúlyt fektetünk az előttünk lévő időszakban a kapcsolattartásra: e-mail-en és telefonon is keresni fogjuk a testvéreket, hogy tudjuk a lelkigondozás szolgálatát végezni a veszélyhelyzet idején is.

Egymás terheinek hordozására talán most még nagyobb szükség van, ezért a húsvéti élelmiszer csomagokat el fogjuk készíteni rászoruló testvéreink számára. A csomagok elkészítését lehet támogatni adomány befizetésével a gyülekezetünk számlaszámára: 11738008-20080437. Kérjük a testvéreket, ha van az ismeretségi körükben olyan gyülekezeti tag, akinek segítségre van szüksége, akkor azt jelezzék a Lelkészi Hivatal felé.

A Lelkészi Hivatal a veszélyhelyzet idején rendkívüli ügyeleti rendben működik, a személyes ügyintézés átmenetileg szünetel. Amennyiben bármilyen kérdésük lenne a testvéreknek, akkor tájékoztatást a nagytemplom@reformatus.hu e-mail címen, vagy hétköznap 10-16 óra között a 06 52 614-160-as telefonszámon kaphatnak.

Kérjük, hogy folyamatosan kövessék a testvérek a híradásokat és gyülekezetünk közleményeit, mert a változásokról szóló információkat a www.nagytemplom.hu oldalon rendszeresen aktualizáljuk és közzétesszük. A húsvéti ünnepkör alkalmairól is itt fogunk tájékoztatást adni.

Bízunk abban, hogy ezeket az intézkedéseket nem sokáig kell fenntartanunk és minél előbb visszatér a gyülekezetünk élete a megszokott rendbe!
Kérjük a Testvéreket arra is, hogy imádkozzanak a járványban érintett betegekért, a világi vezetők bölcs döntéséért és az egészségügyi dolgozóknak a járvány megfékezése érdekében végzett munkájáért!

Áldáskívánással,

A Gyülekezet Elnöksége