A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében, alapul véve a Magyar Kormány 40/2020. (III.13.) és a Tiszántúli Református Egyházkerület 2020. március 15-én kihirdetett közleményét, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség istentiszteleti rendje a veszélyhelyzet idején az alábbiak szerint módosul:

• 2020. március 16-tól, további intézkedésig nem tartjuk meg a vasárnapi istentiszteleteket, sem a hétközi gyülekezeti alkalmakat (bibliaórák, konfirmáció felkészítő alkalmak, kóruspróba, bizottsági ülések, stb.).
• A vasárnap 10 órás istentiszteleti alkalmakat élőben közvetítjük a Nagytemplomból, melyek a https://www.nagytemplom.hu/online-istentisztelet/ oldalon, vagy a gyülekezet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/nagytemplom/) követhetőek.
• Az istentiszteletek videói utólag is visszanézhetőek a gyülekezet honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján keresztül.
• Esküvőket a Nagytemplomban 100 fő alatt a hagyományos rend szerint megtartunk. Ha a vendégek száma meghaladja a 100 főt, akkor a szertartást a Nagytemplom Imaterméből is tudják követni a vendégek, kivetítőkön keresztül.
• A keresztelési alkalmakat szűk családi körben, az előre leegyeztetett időpontokban megtartjuk.
• A temetési szertartásokat a család által meghívott szűk körben a szokott rend szerint megtartjuk.
• A turisztikai célú látogatás bizonytalan ideig szünetel a Debreceni Református Nagytemplomban.

A húsvéti ünnepkör alkalmairól a későbbiekben ad tájékoztatást az Egyházközség.

Bízunk abban, hogy ezeket az intézkedéseket nem sokáig kell fenntartanunk és minél előbb visszatér a gyülekezet élete a megszokott rendbe!

Kérjük a Testvéreket, imádkozzanak a járványban érintett betegekért, a világi vezetők bölcs döntéséért és az egészségügyi dolgozóknak a járvány megfékezése érdekében végzett munkájáért!