Egyháztáji vásár – 2022. október 22.

8-12 óra között

A vásárról általában

Az Egyháztáji vásár célja, hogy a környékbeli termelők minőségi portékáit járulékos költség és viszonteladó közbeiktatása nélkül közvetlenül a fogyasztókhoz tudjuk eljuttatni, ezzel segítve mindkét felet.

Ennek a szemléletnek fontos következménye teremtett világunk védelme, hiszen a termelés és fogyasztás összefüggésében így kisebb ökológiai lábnyomort hagyunk magunk után. Ráadásul az így gazdát cserélő áru termelője és vevője között személyes bizalmi kapcsolat alakul ki, amely hosszútávú, gyümölcsöző kapcsolat kezdete lehet.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség azért vállalta, hogy ezeknek a vásároknak helyet és keretet ad, mert fontosnak tartjuk, hogy motorjai legyünk a bizalmon alapuló, jó emberi kapcsolatoknak, és teret adjunk azoknak a folyamatoknak, amelyek segítenek környezetünk megóvásában.

 

Miben lesz különleges az októberi vásár?

Október a reformáció hónapja a református egyházban, de a szüret ideje a szőlőműveléssel foglalkozó gazdaságokban. A szőlő, a bor a kultúránk része ősidők óta, közösséget teremt és élmények kapcsolódnak hozzá. Ennek a hangulatát szeretnénk egy kicsit a vásárba elhozni az alábbiakkal:

        Vásári hangulat, jobbnál jobb portékák.

        Slambucfőzés,

        Szőlőpréselés,

        Gyermekjátékok,

        Ugrálóvár, trambulin,

        Kisállatok (nyuszik).

 

Kik szervezik a vásárt?

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a Hajdúság Éléskamrájával közösen.

Közösségi média: facebook.com/egyhaztaji

Örömmel várunk minden érdeklődőt!