„Csodálatos egy ilyen közösséghez tartozni…”
Családi nap a Nagytemplomi gyülekezetben

Gyermeknapon gyülekezetünk tagjait családi délelőttre hívtuk és vártuk a Nagytemplomba és az Emlékkertbe.

A családi napon istentiszteleten, gyermekkoncerten, kézműves foglalkozásokon vehettünk részt és tölthettük együtt a napot. Arra törekedtünk, hogy szeretetteljes légkört teremtsünk, ahol jó együtt lenni. Hálásak vagyunk az együtt töltött időért.

Gondolatok, élmények gyülekezetünk tagjaitól:

„Nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem a családommal a gyülekezeti családi napon. Már az istentisztelet is igazán szívhez szóló volt számunkra. Szuper volt, hogy élő zenekar kísérte az igehirdetést és a gyermekeknek is könnyen emészthető témakörről szólt. Nekünk kisfiúnk van, de így is minden kézműves programba örömmel becsatlakozott, kipróbálhatott. A hot-dog is nagyon jó ötlet volt. Összességében nagyon szuper, tartalmas délelőttöt tölthettünk el a gyülekezeti napon, melyről még estefelé is szívesen beszélgettünk.” 
(Harkányi Judit)

„Nagy örömünkre szolgált, hogy istentisztelet után nemcsak mi, hanem a gyülekezetünk is gondolt a gyermekekre és együtt köszönthettük őket. Vidám, szeretetteljes hangulatú alkalmon vehettünk részt a templomkertben, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. Különböző kreatív kézműves foglalkozások, gyermekkoncert, finom hot-dog ebéd várta a betérőket. Ezúton is hálásan köszönjük a szervezést! Csodálatos érzés ilyen közösséghez tartozni!”
(Derencsényi Judit)

„Nagy élmény volt számomra az istentiszteleten együtt hallgatni Isten üzenetét a gyülekezet aprajával, nagyjával, s látni a gyermekek nyílt, befogadó tekintetét. Az Emlékkertben mosolygós, vidám családokkal találkoztam, akik felszabadultan, szeretettel voltak egymással testvéri közösségben. Türelemmel, kitartóan gyúrták, formálták az agyagot, mint a teremtő Isten formálja gyermekét. Hálásak voltak a kész alkotásokért, s mosollyal, öleléssel köszöntük meg Istennek a lehetőséget.”
(Fazekas Erzsébet)

„Gyülekezetünkben fontos feladatnak és küldetésnek tartjuk, hogy a gyermekek már egészen kiskorúkban otthon érezzék magukat az istentiszteleten. Szeretnénk ha a családok: kicsik és nagyok egyaránt megélhetnék az egymással és az Istennel való közösség erejét. Abban hiszünk és azt valljuk, hogy az Istennel való találkozás a gyülekezet közösségében erőforrás lehet a hétköznapokban is. Gyermeknapon szerettük volna, ha a gyermekek még inkább megtapasztalják Istennek a szeretetét és hogy mennyire fontos tagjai a gyülekezetünknek. Az istentiszteletet követő gyermekeknek szóló programok pedig lehetőséget adtak a kötetlen találkozásra és beszélgetésre is. Hálásak vagyunk Istennek, hogy gazdagon megáldotta a napunkat.”
(Szász Anna Boglárka, beosztott lelkipásztor)