Bagatell-Bezerédi Zoltán verses estje a Nagytemplomi Művészeti Szalonban

Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész verses estje január 25-én szerdán 19 órakor kezdődik a Nagytemplom Imatermében.

Jegyek a Nagytemplom pénztárában vagy a jegy.hu válthatók 2900 Ft-os áron.

Összeállítás Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből.

A bemutatott előadás szövegeit maga válogatta, olyan verseket hallhatunk ezen az esten, amelyek számára fontosak és meghatározóak.

Az előadás hossza: 60 perc, szünet nélkül

“Izgatott ember lép be a színre. Akit a mondandója izgat, mondandója pedig: egy órányi versfolyam. Első szavai egyike is az izgalomra utal. Bezerédi Zoltán szerepeiből ismert kettős énje áll előttünk: a feltüzelt, egyben az önuralom biztonságát kereső megszólaló. […] Isten neve az est egyik leggyakrabban elhangzó szava, s Bezerédi versmondásának egyik fő célja, hogy a szó valós tartalmakat kapjon a verseket mondó személy, a művész lírává emelt élet- és töprengés-vállalkozásában. E szándék programként, mintaként, erőfeszítésként maradéktalanul célba ér és maradandó emléket hagy.”

(Tarján Tamás, Revizor)