Adománygyűjtés és imaközösség – Az ukrajnai fegyveres harcoktól szenvedőket segíthetjük a Nagytemplomi Gyülekezettel közösen

Bizonyára mindenki értesült a híradásokban arról, hogy 2022. február 24-én hajnalban Oroszország támadást indított Ukrajna ellen, így hazánk szomszédságában harcok dúlnak, emberéletek kerültek veszélybe. A Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezeten keresztül adományokkal is segíthetjük a fegyveres harcoktól szenvedőket, valamint hétfőn estére közös imádságra hívják a város lakóit.

Hallgass meg, Uram, jóságos szeretettel, nagy irgalmaddal fordulj hozzám! Ne rejtsd el orcádat szolgád elől! Bajban vagyok, siess, hallgass meg! Jöjj hozzám, és válts meg engem, ments meg ellenségeimtől!” (Zsoltárok könyve 69, 17-19)

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a csütörtöki híradásokat hallva azonnali lépéseket tett annak érdekében, hogy valódi segítséget nyújthassanak a háborút elszenvedők számára, köztük a Kárpátalján élő magyar testvéreknek is.

Az Egyházközség döntése alapján az eredeti célokat felülírva a 2022. február 26-án (szombaton) 18 órától megrendezésre kerülő Mága Zoltán hegedűművész Nagytemplomi jótékonysági koncertjén befolyt összeggel a Kárpátaljai Református Egyházkerületet segítő adományalapot hoz létre a gyülekezet. A vasárnapi istentiszteleteken befolyt perselyadományokat is erre a célra fordítja a gyülekezet. A határon túliak elmondása alapján a legnagyobb szükségük tartós élelmiszerek biztosítására van, ezért a beérkező adományokból ezeket fogja megvásárolni és eljuttatni a Nagytemplomi Gyülekezet.

A Nagytemplomi Református Gyülekezet az adománygyűjtésen kívül arra kéri a debrecenieket, hogy hordozzák imádságban a fegyveres harcoktól szenvedőket. Az egyházközség 2022. február 28-án (hétfőn) 18 órától közös imádságra és elcsendesedésre hív mindenkit a Debreceni Református Nagytemplomba, hogy együtt könyörögjünk a mielőbbi békéért. A hétfő esti könyörgés alkalmával ismételten lehetőség nyílik a közös segélyalap támogatására, hogy a kárpátaljai testvérek számára mielőbb tudjon segítséget nyújtani a gyülekezet.