Április 22-én (pénteken) 18 órakor a Debreceni Református Nagytemplom ad otthont a Beregszászi Színház Gyökerek című irodalmi-zenés estjének. A jótékonysági előadás célja, hogy a jelenlegi krízishelyzetben a kultúrán keresztül segítsük a kárpátaljai magyarság megmaradását.

Közel két hónapja tartanak a fegyveres harcok Ukrajna területén, amelyben mostanra az egész nemzet érintetté vált. A beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház is felfüggesztette átmenetileg tevékenységét, az épületben belső-Ukrajnából érkező menekülőket szállásolnak el, köztük színházigazgatókat, kritikusokat és színészeket.

A Beregszászi Színház társulata a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség meghívására április 22-én, pénteken a város ikonikus épületében, a Nagytemplomban adja elő Gyökerek című irodalmi-zenés estjét. A jótékonysági est célja, hogy a jelenlegi krízishelyzetben a kultúrán keresztül erősítsük a szolidaritás, az összetartozás érzését, ezáltal segítsük a kárpátaljai magyarság megmaradását.

„Az előadás nem egy kész produkció, amit elviszünk a színészekkel Debrecenbe, hanem valóban most dolgozzuk ki, reagálva a háborús helyzetre. A művészet nyelvén tolmácsoljuk érzéseinket, amelyhez hozzájárul a templom meghitt csendje, ellentétben a minket körülvevő zajjal, a szirénák hangjával, a menekülők segélykiáltásaival.” – mesélte a darabról Sin Edina, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és Jótékonysági Alapítványa igazgatója.

A 2022. április 22-én (pénteken) 18 órakor kezdődő Nagytemplomi előadásra a belépés díjtalan, adományainkkal a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítványán keresztül a kárpátaljai magyarságot támogathatjuk.