Az idén 175 éves Függetlenségi Nyilatkozat évfordulója alkalmából ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk a diákokat a Debreceni Református Nagytemplomba.


Ünnepeljük együtt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját a Nagytemplomban, ahol 175 éve Kossuth Lajos kikiáltotta a magyar nemzet függetlenséget.

A kisiskolásoknak (3. és 4. évfolyam) szóló foglalkozásainkon képzeletbeli utazást tehetnek a diákok a korabeli Debrecenben, dramatikus játék során nemzetőrnek vagy akár Kossuth Lajosnak is beöltözhetnek a gyerekek.

A felső tagozatos és középiskolás diákok
megismerik hogyan vált az ország fővárosává 1849-ben néhány hónapra Debrecen, mivel töltötte debreceni napjait a kormányzó, mindezt a Nagytemplomban, ahol Kossuth Lajos kikiáltotta a Függetlenségi Nyilatkozatot.
A múzeumpedagógiai foglalkozásokra a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

A foglalkozások díja: 1.000 Ft/diák, mely magában foglalja a foglalkozás költségét, valamint a templom teljes látogatói útvonalának bejárását is. A tematikus ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásokon március 11-étől április 14-éig vehetnek részt a diákok.