OK

További információk »

Jelentkezés


NFÜNFÜ
Cigánymisszió

A Cigánymisszió fenntartója a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Misszió számára az épületet a Nagytemplom biztosítja, mely ilyen módon a Péterfia 40. sz. alatti központtal működik.
E központba járnak be a Debrecenben és környékén élő cigány testvérek, valamint lényegesen kisebb létszámmal, de járnak ide nem cigány testvérek is.

A Cigánymisszió alkalmai és működése:

  • Minden péntek délután 15.00 órától a Péterfia 40. sz. alatt missziói alkalom van, mely magában foglalja a bibliaórát, a közös étkezést és a kötetlen vagy igény szerinti lelkigondozói beszélgetést is.
  • Hétköznapokon folyik a családlátogatás, házi bibliaórák, imaközösségek tartása.
  • A Cigánymisszió működéséhez hozzátartoznak az olyan gyakorlati feladatok is, mint: az adományok gyűjtése és a rászorulók közti szétosztása; a munkahely keresése és napi problémákhoz segítségnyújtás.
  • A Misszió természetes része a kül- és belföldi egyházközségekkel való kapcsolattartás, közös konferenciák, együt-tes nyári táboroztatás.
  • Évente megrendezésre kerül a Vekeri-tónál, cigány testvérek számára szervezett nyári tábor, amely nyári tábor „kapuja” a nem cigány testvérek előtt is nyitva áll.

Azért, hogy a Cigánymisszió munkája által is terjedhet az evangélium: Istené legyen minden dicsőség, Aki az Ő Fia, Jézus Krisztus által képes megépíteni a „szeretet hídját” cigány és nem cigány testvérek közt, s eggyé tenni embereket az Ő szeretete egységében.

Következő élő közvetítés vasárnap 10 órakor.