OK

További információk »

Jelentkezés


NFÜNFÜ
Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó

Örömmel hirdetjük, hogy 2015. augusztus 10-én megnyitotta kapuit kávézóval bővült könyvesboltunk a Nagytemplom mögötti Emlékkertben található üvegtetős épületben, az egykori András-templom ősi alapjai között.

A Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó ünnepélyes megnyitójára 2015. augusztus 30-án, vasárnap a 10 órás istentisztelet után került sor.

Kevesen tudják, hogy a Karakterből nyílik a magyar reformátusság egyik fontos szakrális helye. Az András-templom tűzvész után helyreállított imatermében hirdették a reformáció tanait, és most látogathatóvá válik ennek feltárt helye.

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt, könyvbarátot, kávézni, pihenni vágyót szeretteivel és barátaival együtt!

A Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó nyitva tartása:

hétfőtől péntekig: 10-20 óráig,

szombatonként: 10-18 óráig,

vasárnaponként: 11-14 óráig

Elérhetőség: ++6 52 614186

Az ország második református könyvesboltja a Nagytemplom védőszárnyai alatt működik immár 25 éve. Kezdetben a Zsinat sajtóosztálya működtette, most pedig a Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartása alatt dolgozunk.

Célunk és feladatunk – a mi sajátos eszközeinkkel Isten és az egyetemes reformátusság szolgálata. Arra törekszünk, hogy a Kárpát-medencei református gyülekezetek számára elérhetővé tegyük mindenekelőtt egyházunk Kálvin Kiadójának termékeit. Nemcsak könyveket árusítunk, hanem CD-ket, DVD-ket különböző sajtótermékeket, valamint klenódiumokat is. Szinte minden korosztály igényét ki tudjuk elégíteni, hiszen sok kiadóval állunk állandó kapcsolatban. Két-három hetente töltjük fel az árukészletünket. Tevékenységünket missziós tevékenységnek is mondhatjuk, hiszen a hitélet segítésére tartunk Bibliákat, Énekeskönyveket, bibliamagyarázatokat felnőtteknek és ifjaknak szólót egyaránt. Különösen gazdag az egészen kicsiny gyermekeknek szóló képes bibliai kínálatunk. Kapható vallásos szellemű szépirodalom. Egyházunk hagyományaihoz híven fontosnak tartjuk a hazafias nevelés segítését, ezért árulunk az egyetemes magyarság történetével, hagyományaival, művészetével kapcsolatos kiadványokat. Ezzel is próbálunk megfelelni a Pál apostoltól vett Igének „…a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben” (Fil.1,9) Ehhez a missziói munkához kérjük mennyei Atyánk erőt adó további áldását.

„De Te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek Téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.”

(2Tim 3, 14-15)

Következő élő közvetítés vasárnap 10 órakor.